Vitézy Dávid belerongyolt Karácsony Gergelybe: „Nem lehet egyszerre heti rendszerességgel csőddel riogatni, majd hirtelen 20 milliárd forintos hiányt bevállalni”

2024. január 30. 10:09

Vitézy Dávid furcsa kettősségre hívta fel a figyelmet.

2024. január 30. 10:09
Karácsony Gergely.

A Mandiner hétfőn beszámolt róla, hogy Lázár János és Karácsony Gergely közös közleményt adott ki, melyben leszögezték: az utasok járnak legjobban a miniszter és a főpolgármester megállapodásával. Az építési és közlekedési miniszter és a főpolgármester hétfői találkozóján egy teljesen új, átfogó megállapodást kötött a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés viszonyának rendezéséről.

A megállapodás értelmében a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is. A Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet 2024. március 1-től a BKK járatain is elfogadják. Mindegyik bérletet mindkét fél árusítani fogja minden értékesítési csatornáján

– ismertették.

Vitézy Dávid már korábban is arról írt, hogy Lázár János és Karácsony Gergely üljenek tárgyalóasztalhoz és oldják meg azt a problémát, amit ők maguk okoztak. Kedden már arról írt a Facebook-oldalán, hogy „ezen akkor sokan felháborodtak, mégis ez lett a megoldás.

Fontos eredmény a Budapest-bérlet megvédése

és talán egy időre elveszi a kedvét mindenkinek, hogy hasonló hajmeresztő ötletekkel álljon elő”.

Vitézy Dávid szerint az új intézkedés bevezetése nagyjából 20 milliárd forintos éves, tartós bevételkiesést jelent majd.

„Ez a kieső bevétel szabad szemmel is látszik és hiányozni fog a közösségi közlekedés költségvetéséből, ha nem pótolják vissza. Úgy tisztességes tehát, ha azok, akik ezeket a döntéseket meghozták, bemutatják: miből fogják kipótolni és mikor” – írta Vitézy.

„Nem lehet egyszerre heti rendszerességgel csőddel riogatni, kivéreztetéssel magyarázni minden egyes szükséges fejlesztés elmaradását és a városüzemeltetési színvonal romlását, majd

hirtelen 20 milliárd forintos hiányt úgy bevállalni, hogy az állami kompenzációra semmilyen garancia nem látszik”

– foglalta össze a véleményét Vitézy Dávid.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DINO54
2024. január 30. 15:18
Neki támadt
paracelsus-2
2024. január 30. 13:38
Mindennapi ratyi rovatunkat olvashatták.
nemecsek-3
2024. január 30. 13:02
Ez a Vitézi eddig közlekedési professzorként nyilatkozott, most hirtelen közgazdász. Jó vigyázni ezzel a mindentis tudókkal. Mondhatta volna azt is mint Kohn: tedd vissza fiam
véna
2024. január 30. 11:35
Én megmondtam, hogy ez Tarlós és Trump éve lesz, emlékezni majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!