Lagzi Lajcsi a nyáron már kiszabadulhat a börtönből, de a koncertekről le kell mondania

2024. február 02. 16:06

A reintegrációs őrizetben meghatároznak számára egy telephelyet, ahol élni fog, illetve időpontokat, amikor elmehet vásárolni és ügyeket intézni.

2024. február 02. 16:06

Ha nem történik semmi rendkívüli, Lagzi Lajcsi a nyár elején kijöhet a berettyóújfalui börtönkórházból, bár ekkor még nem lesz teljesen szabad, reintegrációs őrizetbe kerül, ami a háziőrizetnek felel meg, nyomkövetőt kell viselnie – számol be a Bors. Galambos Lajos 2023. április 26-án kezdte meg a három év hat hónapos börtönbüntetését, bár még egy percet sem töltött cellában köszönhetően annak, hogy egy gyógyíthatatlan betegségre hivatkozva börtönkórházi ellátást kért, amit meg is kapott. 

A reintegrációs őrizet egyébként számos feltételhez kötött, azt kérvényeznie kell a börtönnek, az elítéltnek vagy az ügyvédnek. Ha befogadják a kérelmet, akkor egy meghallgatás vár Galambos Lajosra, és csak azt követően kaphat engedélyt a távozásra. Meghatároznak számára egy telephelyet, ahol élni fog, illetve időpontokat, amikor elmehet vásárolni és ügyeket intézni. 

A nyomkövetővel azonban csak kötött helyen mozoghat, nem utazgathat kénye kedvére bárhová.

Csontos Zsolt, Lagzi Lajcsi ügyvédje szerint védence speciális helyzetben van, hiszen a reintegrációs őrizetbe kerültek elmehetnek ugyan egy munkahelyre dolgozni, de Lajcsi zenész, akinek az a munkája, hogy járja az országot, ezért majdnem teljesen kizárt, hogy folyamatosan engedélyeket kérjen azokra a helyekre, ahol koncertet szerveznének neki.

 

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. március 02. 21:58
Rákos ?
KBA98
2024. február 03. 11:47
....hogy mik vannak? Undorító!
kokrowatz-0
2024. február 02. 22:27
lesz egy kis kuss, aztán irány a békemenet.
machet
2024. február 02. 20:05
Van az a szó hogy cigánykodás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!