Madridban nyitotta meg első külföldi irodáját az Alapjogokért Központ

2024. március 21. 15:13

Szánthó Miklós úgy fogalmazott: „Budapest már egy erős bástya, legyen tehát a jobboldal következő bástyája Madrid. Ezután pedig foglaljuk el Brüsszelt, és amerikai barátainkkal közösen még idén Washingtont is”.

2024. március 21. 15:13

Fotó: Alapjogokért Központ

A spanyol fővárosban nyitotta meg első külföldi irodáját a budapesti székhelyű Alapjogokért Központ jogi elemző- és kutatóintézet szerdán.

„Az a küldetésünk, hogy azon dolgozzunk: országainkban ismét beköszöntsön az aranykor ideje. Ez pedig, meggyőződésem, hogy másképpen nem történhet meg, mint egy úgynevezett jobboldali aranykor megépítésével, amely kellő erőt ad, és felvértez minket arra, hogy megőrizzük a nyugati civilizációnkat” – fogalmazott beszédében Szánthó Miklós főigazgató.

Hangsúlyozta: ezeréves történelmük során a magyarok megtanulták, hogy ami ma lehetetlennek tűnik, az holnap már természetes lehet.

„Mi, közép-európai népek testközelből élhettük meg, milyen legyőzni egy legyőzhetetlennek tűnő gonoszt, a kommunista totalitarizmust, de mégis sikerült.

És ma talán ugyanilyen lehetetlennek tűnik, hogy legyőzzük a baloldal nemzeteken átívelő ideológiai agymosását, de Magyarországon mégis sikerült”

– mondta.

Az Alapjogokért központ főigazgatója kiemelte: a magyarok megmutatták, hogy meg tudják védeni a családokat „a demográfiai téllel” és az illegális bevándorlással szemben, a gyermekeket az LMBTQ-lobbival szemben, a zsidó-keresztény hagyományainkat és a józan észt a woke ideológiával szemben.

„Mondjuk ki, hogy ellenfeleink, a nyílt társadalom képviselői nap mint nap azon ármánykodnak, hogy alkotmányba foglalják az abortuszt, népszerűsítsék az eutanáziát, és a gyermekeinket veszélyes ökokarbonlábnyomként állítsák be, de még saját országaikat is véres háborúba sodornák. Ez nem más, barátaim, mint a halál kultúrája, és keresztény emberként kötelességünk ennek megálljt parancsolnunk” – jelentette ki.

Szánthó Miklós beszélt arról, hogy áprilisban már harmadik alkalommal rendezik meg a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary-t, a kontinens jobboldali erőinek legjelentősebb találkozóját, és arra törekednek, hogy a szövetséget kiterjesszék az ibériai jobboldalra is.

Budapest már egy erős bástya, legyen tehát a jobboldal következő bástyája Madrid. Ezután pedig foglaljuk el Brüsszelt, és amerikai barátainkkal közösen még idén Washingtont is”

– zárta beszédét a főigazgató.

Az avatóünnepségen köszöntőt mondott Pepa Rodríguez de Millán, a spanyol jobboldali Vox párt parlamenti frakcióvezetője, méltatva Magyarországot, amely szavai szerint az élet védelmét, a családok jólétét és a születéstámogatást helyezte a középpontba.

„Magyarország az évek során tudta, hogyan kell csinálni, valósággá váltva azt, ami számunkra ma sajnos csak elmélet vagy nagy vágy” – fogalmazott.

Példaként említette a négy vagy többgyermekes anyák adókedvezményét, a házasságkötések számának növekedését és az abortuszok számának csökkenését.

Apránként, elszántsággal és meggyőződéssel a halál kultúrája véget ér, és az élet kultúráját lesz uralkodó”

– tette hozzá. Mint mondta, az Alapjogokért Központ révén olyan szoros kapcsolat fenntartása vált lehetővé, amely mindkét ország, valamint Európa és az egész Iberoszféra javára válik.

„Mindannyiunkat megrágalmazott a sajtó, a baloldal, és az európai bürokraták is, akik nem szeretik az országok szuverenitását. De nincs annál egészségesebb, mint megvédeni azt, ami a sajátunk: az életet, a családokat és a nemzetet, amelyet bomlasztó és ellenséges ideológiák fenyegetnek” – jelentette ki a politikus.

(MTI)

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. március 26. 14:33
Terjeszkedünk :-D Hálózatosodunk :-D Kutyaharapást szőrivel!
o1gpedofil-2
2024. március 21. 16:55
Arrafele nincs mrazfele szuverenitasvedelmi faszomkarika?
Pelso j.
2024. március 21. 16:25
szégyen és szánalom
RasPutin
2024. március 21. 15:46
A békepártiak elfoglalnak. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!