Vitézy kijelentette: „Főpolgármesterként a kormánnyal is együtt fogok működni”

2024. március 20. 13:29

A közlekedési szakember azt is hozzátette, nem ígéri, hogy olyan jóban lesz Lázár Jánossal, mint Karácsony Gergely.

2024. március 20. 13:29

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Mint arról beszámoltunk, Vitézy Dávid Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul Budapest főpolgármesteri székéért. A közlekedési szakember szerint a fővárosban jelenleg mindent átsző a két politikai oldal háborúja, pártpolitikai csaták helyett azonban végre valódi városfejlesztésre van szükség, ezért indul a főpolgármester-választáson.

Ezt is ajánljuk a témában

Vitézy a Telexnek adott interjújában úgy fogalmazott: hogy azoknak szeretne alternatívát nyújtani, akik nem kérnek Lázár János és a Fidesz Budapest-politikájából, de a szerinte az országos politika felé kacsingató Karácsony Gergelyt és Gyurcsány Ferencet sem támogatják. Azt is hozzátette, száműzné a fővárosi cégek igazgatóságából a pártpolitikusokat, illetve azt ígérte, a cégek igazgatóságának legalább egyharmadát nők adják majd.

„Ha megválasztanak főpolgármesternek, akkor szeretném száműzni az összes fővárosi cég igazgatóságából és felügyelőbizottságából a pártpolitikusokat. Most Draskovics Tibor, Gyurcsány Ferenc volt pénzügyminisztere vezeti a BKK igazgatóságát, Gál J. Zoltán, Gyurcsány Ferenc volt kormányszóvivője ül a főváros vagyonkezelő cégében” – jelentette ki Vitézy, majd hozzátette: „Szerintem ez nem helyes, nem szolgálja azt, hogy a budapesti közszolgáltatások jól működjenek. Ezt a feltételt az LMP-nek is el kellett fogadnia, és sikerült megállapodni.”

A közlekedési szakember egy sokkoló adatra is rámutatott a jelenlegi városvezetéssel kapcsolatban.

A 2019-es választáson nagyon sokan azt gondolták, hogy Karácsony Gergely megválasztásával egy új fejezet nyílik Budapest fejlődésében. Ehhez képest átnéztük a programját, és a 135 konkrét ígéretéből 93 nem teljesült”

– világított rá Vitézy, majd úgy fogalmazott:

Főpolgármesterként a mostani és a 2026-os választás után felálló, új kormánnyal is együtt fogok működni. Azt persze nem ígérem, hogy olyan jóban leszek Lázár Jánossal, mint Karácsony Gergely”

– erősítette meg a főpolgármester-jelölt.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­g­ö­­s­­­ ­­­l­á­­­n­­y­­­o­­­k­­­ ­v­á­r­­n­a­­­k­­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
bagoly-29
2024. március 21. 15:01
A kurva fennvalóját a pestbudai nagypolgári családoknak (friss példaként Erőssék s Vitézyék, stb), hogy miért kell nekik haladár kölyköket felnevelni és rászabaditani a világra !
alexandrosz-2
2024. március 20. 22:10
A taknyos zsidó buzi orbánfattyú nem akarja inkább az általa leromboltatott Közlekedési múzeumunkat felépiteni vègre? Ma is gödör van a helyén a Városligetben. Addig is eltakarodhat a tetves zsidó kurva anyjába!
Akitlosz
2024. március 20. 16:27
"Vitézy kijelentette: „Főpolgármesterként a kormánnyal is együtt fogok működni”" Főpolgármesterként én is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!