Hitelesség, esendőség, megbocsátás

2020. december 09. 11:03

2020. december 09. 11:03
Szilvay Gergely

A politika kegyetlen világ: egy botlás, amely kitudódik – legyen az saját vagy kikényszerített –, és annyi. Csak nagy emberek tudnak nagyot zuhanni, tartja egy mondás. Sokak szemében vesztett hitelességéből a magyar jobboldal, miután fény derült Szájer József brüsszeli szexbotrányára.

Egy központi és fontos ember, okos, kulturált és ravasz, tehát kulcsszerepet betöltő személyiség bukása sokak meggyőződését, hitét is magával rántja. De azért tisztázzunk pár dolgot, egyrészt a jobboldal és az lmbtq-mozgalom viszonyát, másrészt a hitelesség és esendőség kérdését illetően.

A melegeknek is férfi az apjuk és nő az anyjuk. A jobboldal a társadalom fennmaradása és a gyermekek lelki jóléte szempontjából fontos klasszikus családformát védi az alkotmányban. A kormánypártok politikusai nem szoktak szükségtelenül melegeket froclizni. Nincs valójában homofób duma. Ha a magyar alkotmány homofób, akkor a magyarok kritizálása hungarofóbia, a kereszténység bármilyen kritizálása pedig krisztofóbia. A szükségtelen fóbiázás érzelmi manipuláció, mely ellehetetleníti a párbeszédet.

A baloldalon bevett vélekedés szerint ők a toleránsak és az egyenlőség hívei, a jobboldal pedig erkölcscsőszködik – mégpedig hiteltelenül és képmutatóan –, egyben kirekeszt. Ez is egy nézőpont – ahogy mondani szoktuk. Van azonban egy másik. Eszerint a baloldal mindenki magánéletét kiteregeti, a jobboldal viszont – miközben a különneműek házasságát kiemelten kezeli – mindenkire rábízza a magánéletét.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!