Alapjaiban alakulhat át a magyar pénzintézeti szektor

2022. december 07. 15:47

Az MKB, a Budapest Bank és a Takarékbank egyesülésével létrejött Magyar Bankholding végső összeolvadása 2023. május elsejére ér révbe – mondja Egerszegi Ádám. A Magyar Bankholding transzformációért felelős vezérigazgató-helyettesével arról is beszéltünk, hogy nemcsak a név lesz új, szolgáltatásaiban is egy modern, rugalmas nagybank jön létre, amely már rövid távon átrajzolhatja a hazai banki piacot.

2022. december 07. 15:47
null

Halaska Gábor interjúja a Mandiner hetilapban.

Gőzerővel folyik a Magyar Bankholding fúziós folyamata, mik a fő céljai? 
Igen, összetett és többrétegű, komplex munka folyik. A 2022 áprilisában élesbe fordult fú­ziós folyamat 2023 májusában fejeződik be. Ám nem egyszerűen arról van szó, hogy a Budapest Bankkal kiegészült MKB Bank és a Takarékbank fúziójából létrejött nagy pénzintézet új nevet kap, hanem ennél sokkal többről: egy teljesen új bankot építünk.

Milyen közvetlen előzményei voltak a folyamatnak?
2021 tavaszán egy, a három bank kiválasztott munkatársaiból és külső tanácsadókból álló csapat megalkotta a csoport stratégiáját, melynek végrehajtása az elfogadását követően azonnal el is kezdődött.

Pár év alatt jelentősen változtak az ügyfelek digitális elvárásai”

Milyen pilléreken nyugszik a most formálódó nagy bank stratégiája?
Az ügyfelek irányában az a legfontosabb üzenet, hogy egy digitalizációban és ügyfélélményben élenjáró bankot alakítunk ki, mely minden piaci szegmens számára kiemelkedő szolgáltatásokat nyújt. Ehhez a kor követelményeinek megfelelő új technológiai platformot is építünk.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!