Rátörték az ajtót a brit torrentvezérre

2009. augusztus 05. 16:14

Rátörte az ajtót és letartóztatta a FileSoup üzemeltetőjét a brit rendőrség, a hivatalos indoklás szerint filmek letöltéséért.

2009. augusztus 05. 16:14

A brit FileSoup a legrégebb óta üzemelő torrentoldal a neten, 2003-ban indult, nem sokkal magának a bittorrent protokollnak a megjelenése után. Múlt hétfőn kora reggel a rendőrség rátörte az ajtót az oldal TheGeeker néven ismert vezetőjére, letartóztatták, és bevitték a rendőrségre. A hivatalos indok a letartóztatásra a jogvédett filmek letöltésének gyanúja volt.

A TorrentFreak fájlcserélő portálon TheGeeker hosszasan panaszkodik arról, hogy az egész akciót láthatóan a FACT brit szerzői jogvédő csoport vezette, a rendőrség pedig csak asszisztált hozzá, illetve hogy a házkutatás során mennyire feldúlták a lakását. Végül félnapos előzetes letartóztatás után felvették a vallomását, aztán hazaengedték. A FileSoup zavartalanul működik azóta is. Az oldal egyébként nem hagyományos bittorrent-trackerként működik, csak linkeket tartalmaz ilyen oldalakra.

Rászálltak a net legrégebbi torrentoldalára (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!