Magánkézbe került Mussolini kocsija

2011. november 28. 11:39

Elárverezték az egykori olasz fasiszta vezér Fiat 2800 Torpedo típusú autóját, amelyet azért kért az autógyártól, hogy ne kelljen szégyenkeznie Hitler Mercedesei mellett.

2011. november 28. 11:39

Magángyűjtő tulajdonába került Benito Mussolini egykori járműve. A zárt ajtók mögött rendezett aukció nyertese nem fedte fel kilétét, és az sem derült ki, mennyiért kelt el az olasz fasiszta vezér Fiat 2800 Torpedo típusú autója.

Mussolini 1943-ban kért a torinói autógyártól egy olyan járművet, mellyel nem kell szégyenkeznie az Adolf Hitler használta Mercedesek mellett. Így született meg a Fiat egyik gyöngyszeme, az úgynevezett Elnöki 2800-as, amely a második világháború előtti utolsó Fiat-modell volt. Összesen tizenkét darabot gyártottak ebből a típusból és mindössze három maradt fenn belőlük.

Ugyanilyen autót rendelt magának II. Viktor Emánuel olasz király és XII. Pius pápa, a háború után pedig az olasz köztársasági elnök is ilyet használt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!