Ismét pedofilbotrány a Krisztus Légiójánál?

2012. május 14. 13:12

A szervezet kilenc tagját gyanúsítják kiskorúak szexuális zaklatásával és más bűncselekményekkel.

2012. május 14. 13:12

2001-ben indult az első vatikáni vizsgálat a szervezet ellen, melyet az akkor még csak bíboros XVI. Benedek vezetett. Akkor a Krisztus Légiója alapítójával, Marcial Maciel Degollado atyával kapcsolatban merült fel a szexuális zaklatás gyanúja. Az idős papot a bizottság elmarasztalta.

Maciel halála után, 2009-ben újra átvilágították az egész rendet, de akkor nem találtak semmit. 2010-ben a Krisztus Légiója nyilatkozatban határolódott el alapítójától. Most a szervezet kilenc tagját gyanúsítják szexuális visszaélések elkövetésével. A vizsgálat lefolytatása alatt az érintettek nem érintkezhetnek növendékekkel.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. május 14. 22:32
Ha a Vatikán nem tudja e kényes kérdést megoldani, a híveknek kellene észen lenni: valamennyi római katolikusnak át kellene íratkozni a görögkatolikus egyházba.A teológiája ugyanaz, a római pápát is elismerik,Róma pedig rájönne,a híveknek is lehet igaza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!