Kiverték a biztosítékot Janukovicsnál a feszületet fűrészelő feministák

2012. október 17. 17:28

Viktor Janukovics ukrán elnök követelte, hogy a bűnüldöző szervek a lehető legszigorúbban intézkedjenek a FEMEN ukrán feminista szervezet azon aktivistáival szemben, akik augusztus közepén láncfűrésszel kivágták a Kijev belvárosában álló pravoszláv fakeresztet.

2012. október 17. 17:28
Az államfő szerdán ukrán egyházi és vallási szervezetek vezetőivel tartott találkozóján barbarizmusnak nevezte a nőjogi aktivisták tettét, amellyel szemben – mint mondta – a hatóságoknak a lehető legkeményebben kell fellépniük. 
 
A FEMEN aktivistái augusztus 17-én a kereszt kidöntésével fejezték ki támogatásukat az Oroszországban börtönbüntetésre ítélt Pussy Riot punkzenekar iránt. Az orosz lányzenekar három tagját vandalizmusért és vallási gyűlöletkeltésért ítélték el Moszkvában, amiért két héttel a márciusi elnökválasztás előtt a moszkvai Megváltó Krisztus Székesegyházban maszkban, gitárokkal „punkimát” mondtak a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott orosz államfőt.
 
A Korreszpondent ukrán hírportál értesülései szerint a kijevi rendőrség eljárást indított ugyan a FEMEN-aktivisták ellen, de senkit sem vettek őrizetbe. Az akció ötletgazdája, Inna Sevcsenko időközben Ukrajnából Franciaországba távozott.  
 
Ukrán politikai és társadalmi szervezetek közösen már másnap felállítottak egy ideiglenes keresztet a kidöntött feszület helyére.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2012. október 23. 17:08
Nálam is, oszt mégsincs belőle sajtóhír...
csűrcsavar
2012. október 21. 11:58
Amikor a nők már szentségek ellen lépnek fel támadóan, abban a világban már csak látszatszentségek vannak! Azokat pedig szent kötelesség megtámadni és ledönteni!
Öreg
2012. október 18. 22:23
Mellesleg ez a Janukovics szimpatikus ius tud lenni!
magnamater
2012. október 18. 15:03
Nem értem ezeket az ukrán feministákat, mit akarnak a keresztek fűrészelésével? A nőknek erős igényük van a hitre, az ukrán nők mélyen vallásosak A FEMEN hogyan akar a nők ügyében eljárni, ha szembe fordul a nők tömegével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!