Mesterházy: Orbán feudális, horthysta és bolsevik

2014. március 30. 16:39

Nyugdíjemelést, ingyenes felsőoktatást, több munkahelyet, minimálbér-emelést és köztársaságot ígért Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke szerint Orbán Putyin pincsije, és azért is jobb az IMF-hitel az oroszoknál, mert nekik nincsenek tankjaik.

2014. március 30. 16:39

Valódi munkahelyeket, tisztességes béreket, nyugdíjemelést, a növekedést segítő gazdaságpolitikát és igazságos társadalompolitikát ígért Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt az ötpárti ellenzéki szövetség vasárnapi budapesti nagygyűlésén. Az MSZP elnöke hangsúlyozta: két világ- és jövőkép áll szemben egymással, a Fidesz új pártállamot akar, a baloldal pedig köztársaságot, modern, európai Magyarországot.

Mesterházy szerint azért nincs negatív kampánya a Fidesznek, mert a piszkos munkát a közmédiára és a Békemenetet is szervező CÖF-re bízta. Mesterházy szerint a CÖF mozaikszó megfelelő feloldása a civilbe öltözött fideszesek. Az MSZP elnöke szerint Paks esete is mutatja, hogy Orbán lesz Putyin pincsije. Mesterházy szerint a legnagyobb különbség az orosz hitel és az IMF-hitel között az, hogy utóbbinak nincsenek tankjai.

Szerinte az Orbán-kormány elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott, és az ország legrosszabb hagyományaiból építkezik: „Ideológiailag horthysta, szemlélete feudális, a hatalomgyakorlás szempontjából pedig bolsevik.” A baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje ismét felszólította a kormányfőt, hogy álljon ki vele vitázni, az embereket pedig arra biztatta, a szavazófülkében vágjanak vissza a Fidesznek azokért a megaláztatásokért, amelyeket az elmúlt négy évben elszenvedtek. Akár egy szavazaton is múlhat a győzelem, hangzott el az MSZP miniszterelnök-jelöltje beszéde végén.

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fofo
2014. március 31. 14:11
Bolond likból bolond szél fúj!
Papuska
2014. március 31. 11:43
Jól értettem? Mi múlhat akár egy szavazaton? Ja a kétharmad! Az lehet.
peninsulavaldes
2014. március 31. 10:05
na most vagy horthysta vagy pedig bolsevik. a kettő egyszerre nem megy.
kukagyerek
2014. március 31. 09:56
"Mesterházy: Orbán feudális, horthysta és bolsevik" --------- Attika beszélsz baromságokat! Orbán, már csak azért sem lehet horthysta mert bolsevik. Ormányváltós Attila! Láttál te már tüzes jeget? Na ugye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!