Trump nem bánja, ha az oroszok kémkednének Clinton után

2016. július 28. 12:13

A Clinton-kampány és Barack Obama elnök szerint is lehetséges, hogy a Demokrata Párt e-mailjeit kiszivárogtató Guccifer 2.0 álnevű hacker valójában az orosz titkosszolgálatokat rejti, akik így akarják a Trump-kampányt támogatni. Trump szerint ez csak elterelés, viszont felszólította az oroszokat, hogy ha mégis ők állnak az ügy mögött, akkor kerítsék elő a volt külügyminiszter hiányzó 33 ezer levelét.

2016. július 28. 12:13

A Hillary Clinton magánemail-szervereit állítólag feltörő román Guccifer után egy Guccifer 2.0 álnevű hacker segítségével a Demokrata Párt emailjeit hozta nyilvánosságra korábban a WikiLeaks.

Ezekből kiderült, hogy a kezdetektől nem volt teljesen elfogulatlan a Demokrata Párt vezetősége az előválasztás során. A párt vezetője le is mondott a botrány miatt, azóta azonban felmerült, hogy nem egy újabb magányos hacker tett keresztbe a Clinton-kampánynak, hanem az orosz titkosszolgálatok, hogy Donald Trumpot segítsék. A Clinton-kampány is ezt az álláspontot támogatja, valamint Barack Obama amerikai elnök sem zárta ki a lehetőséget.

Donald Trump erre reagálva először azt mondta, hogy ez az egész elterelés, és a hacker lehetett valaki, aki önállóan, az ágyából dolgozik, de lehetett akár Kína is. Ugyanakkor Donald Trump a Twitteren felszólította az oroszokat vagy bármelyik másik országot, hogy „ha megvan nekik Hillary Clinton 33 ezer törölt emailje, akkor talán osszák meg az FBI-jal”. Korábban viszont úgy fogalmazott: „Oroszország, ha figyeltek, akkor remélem elő tudjátok keríteni azt a 30 ezer levelet, ami hiányzik – szerintem ezt a mi sajtónk is értékelné”.

A Clinton-stábhoz tartozó Jake Sullivan szerint ez már nemzetbiztonsági kérdés, és az első eset, hogy egy amerikai elnökjelölt arra bátorított más országokat, hogy kémkedjenek az Egyesült Államok ellen. Jason Miller, Trump szóvivője tisztázta a republikánus elnökjelölt kommentjeit: szerinte nem arra szólította fel Oroszországot, vagy más országokat, hogy hackeljék meg Clinton emailjét, hanem arra, hogy ha valakinek megvannak, akkor azt ossza meg az FBI-jal.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2016. július 28. 18:17
Parancsot kaptak a Mandiner ügyeletes zsidói, hogy össztüzet Trumpra. Semmi vész. A kép már régóta ismert és - unalmas. Az USA-ban az AIPAK gőzerővel és pénzzel kűzd, hogy kedvenc bábja, a Clintonné trónra kerüljön, mert ha ő kerül oda, akkor minden marad a régiben és a bankok tovább rabolhatják a gyanútlanokat (és a nem gyanútlanokat is). A kazár bankárok célja, hogy az egész világra kiterjesszék ezt a jelenlegi mocsarat, szél ne fújjon, langyos legyen továbbra is.
f5vkaroly
2016. július 28. 16:46
Szerencsések ezek az orosz hackerek, hogy az amerikaiak feltalálták nekik az informatika modern eszközeit, így van min meghackelniük Amerikát :D Bár ez tulajdonképpen a világon mindenre igaz... kivéve a nagy Szibériát, az bizony az amerikaiak nélkül is ott lenne az oroszoknak... azt nem veheti el tőlük senki :D
Malcolm Reynolds
2016. július 28. 16:39
Igazi hazafi és vezető aki ellenséges hatalom ügynökeit szólítja fel a hazája elleni támadásra......undorító
illesl
2016. július 28. 15:56
DÖBBENET EZ AZ ERKÖLCSI HOZZÁÁLLÁS. Clintonné sért törvényt és ezért szégyelje magát Trump!. Ha Clintonné nem arrogáns, nem követi el azt, amit elkövetett, akkor KGB ide, KGB oda, Putyin fenn és Putyin lenn, de nem zsarolható. Ha Clitonné elkövette, ha tényleg az oroszok szivárogtatták ki, akkor ezért ki a felelős, hát TRUMP. Ez olyan, mint nálunk Orbán Viktor és a FIDESZ, akármi történik, azért csak Orbán Viktor és csak a FIDESZ a felelős, csak ők a hunyók...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!