Ezek a legmenőbb játékok!

2016. október 03. 21:05

Milyen játékokat vesznek a szülők, és miért ezeket választják? Ezt vizsgálta egy magyar kutatás.

2016. október 03. 21:05

A Regio Játék által végzett legújabb kutatásból kiderül: a hagyományos társasjátékok (Activity, Gazdálkodj okosan) mellett manapság a természettudományokhoz kapcsolódó játékok a legnépszerűbbek.

A megkérdezett szülők kétharmada vásárolt már tudományos játékot gyermekének. Az általános iskolás kor végéig a biológia és a földrajz a legnépszerűbb.

A legfontosabb (legalábbis a szülők szerint) az, hogy a kiválasztott játék segítse a gyermekek intellektuális fejlődését, tanuljanak általa új dolgokat, járuljon hozzá a világ megismeréséhez. Egyre népszerűbbek a bio, öko és zöld gondolkodásra rávezető játékok, és tízből nyolc szülő szeretné gyermekét a jövőben a tudományok irányába terelni.

Az idei évben közel 60 millió forint értékben vásároltak a szülők tudományos jellegű játékokat, ami csaknem 20%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!