14 éves vezérigazgató, állati jogok és a mesterséges intelligencia: új nevekkel erősít a Brain Bar

2019. április 01. 10:01

Hogyan lesz valaki 14 évesen egy limonádécég vezérigazgatója? Milyen jogai lesznek a jövő szarvasmarháinak? Mi van, ha túlértékeljük a mesterséges intelligenciát? A Brain Bar legújabb előadói csak arra várnak, hogy május végén Budapesten is bemutassák vízióikat.

2019. április 01. 10:01

Európa legnagyobb jövőfesztiváljára Budapestre látogat Mikaila Ulmer, aki 14 éves korára nem kisebb eredménnyel büszkélkedhet, minthogy a Me & Bees limonádémárka alapító-vezetőjeként terméke szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható.

Élhetünk-e állattartás nélkül? Jacy Reese szerint nem kérdés, hogy a tányérunkról hamarosan eltűnnek az állati fehérjék - kivéve a laboratóriumban előállított húst. Az állattartás vége című könyvében Reese tudományos és etikai szempontból is olyan jövőt vízionál, amiben már nem lesz szükség vágóhidakra.

Itt lesz Gary Smith, aki szerint a mesterséges intelligencia korában az igazi veszélyt nem az embernél okosabb gépek jelentik, hanem éppen az a tévhit, hogy a gépek okosabbak nálunk. “AI Delusion” című legújabb sikerkönyvének apropóján Smith a mesterséges intelligenciával kapcsolatos téveszméket cáfolja meg Budapesten.

A Brain Bar-on előad mellettük:
- Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár
- Dr. Alexander Kotouc, a BMW i termékmenedzsment-vezetője
- Jeffrey Tucker Bitcoin-guru, a liberty.me alapítója
- Kevin Folta, a géntechnológiával módosított élelmiszerek kutatója a Floridai Egyetemen
 
A világ vezető gondolkodóit idén is ingyenesen hallgathatják meg a diákok és a tanárok. Csupán annyit kell tenniük, hogy regisztrálnak a Brain Bar oldalán.

A fesztivál emellett várja azok jelentkezését is, akik szívesen bemutatnák a látogatóknak lélegzetelállító projektjüket, találmányukat. Jelentkezni leírással együtt az alábbi oldalon lehet. 

A fesztivál ismét a Corvinus Egyetemen várja az érdeklődőket május 30-31-én. Kedvező árú fesztiválbérletek és csoportos jegyek továbbra is elérhetőek a Brain Bar oldalán.

További információ: [email protected]

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. április 01. 21:36
Minden ilyen hírrel megerősítést nyer, hogy a világ egy szegmense megérett az apokaliptikus pusztulásra.
Akitlosz
2019. április 01. 20:46
Enni kell. Állatokat kínozni nem kell. Perverz szórakozásból öldökölni pláne nem kell.
Akitlosz
2019. április 01. 20:44
"Jacy Reese szerint nem kérdés, hogy a tányérunkról hamarosan eltűnnek az állati fehérjék" Jó nagy szemétláda lehet ez a nem tudom ki. Inkább tűnne el ő!
Akitlosz
2019. április 01. 20:43
"Mi van, ha túlértékeljük a mesterséges intelligenciát?" Bölcs előrelátás. A mesterséges intelligencia ugyanis egészen biztosan növekszik és növekedni is fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!