Visszatér a KGB zenekar

2020. szeptember 05. 07:38

 Az új, trió felállásban Kiss zenésztársa Kelemen Tamás, az Emelet gitárosa, valamint Lobó-Szalóky Lázár, a Dirty Slippers frontembere lesz.

2020. szeptember 05. 07:38
null

Csaknem két évtized szünet után alakult újjá a Karthago együttesből ismert Kiss Zoltán Zéro projektje, amely sokáig a Kisváros című tévésorozatban szerepelt, két új taggal kiegészülve szeptember 12-én Budapesten lép fel.

A KGB 1992 őszén alakult, amikor Kiss Zoltán Zéro basszusgitáros és Gidófalvy Attila billentyűs, a Karthago és a Fáraó együttes két tagja felkérést kapott a Kisváros című televíziós sorozat zenéjének elkészítésére. A csapat első sikerét 1993 tavaszán érte el, amikor Őrült nyár című dalával bekerült a Mitax-Organ Pop-Rock fesztivál döntőjébe.

Az országos ismertséget az 1993 nyarán debütáló Kisváros-sorozathoz készített főcímzenék – Az én városom, Nincs Üzenet, Sose múljon el – és a számos betétdal hozta meg. A KGB tagjai hét alkalommal – magukat alakítva – szerepeltek is a szériában. A Kisváros 2001-ben fejeződött be, a nyolc év alatt a nézők kétszáz részt láthattak.

A filmzenével három KGB-lemez jelent meg és több videoklip készült. Kiss Zoltán Zéro zeneszerző, szövegíró, énekes és basszusgitáros nemrég döntött úgy, hogy egy megújult formációval ismét életre hívja a KGB-t – közölte a zenekar az MTI-vel. Az új, trió felállásban Kiss zenésztársa Kelemen Tamás, az Emelet gitárosa, valamint Lobó-Szalóky Lázár, a Dirty Slippers frontembere, aki 2019-től a KGB-Kisváros produkció akusztikus gitárosa. Mint írták, Zéro és Kelemen évek óta együtt zenél a Fáraó együttesben is.

A három zenész első alkalommal lesz látható együtt a színpadon a 20. Őrmező Ünnepe Fesztiválon, a tervek között egy turné is szerepel.

(MTI)

Címlapképen: Kiss Zoltán Zéro. Fotó: MTVA / Zih Zsolt

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luji
2020. szeptember 06. 20:17
Korrekt banda volt.Bár Gidó nélkül nem könnyű,de szurkolok Kiss Zliéknak.
alphaville
2020. szeptember 05. 10:39
De miért?
cutcopy
2020. szeptember 05. 08:58
Én a KLB-t bírom.. https://www.youtube.com/watch?v=54kGtqw7a_Y
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!