Deutsch Tamás: Győzött Magyarország, győzelmet aratott egész Európa

2020. december 16. 21:52

A Fidesz EP-képviselői szerint történelmi sikert ért el Magyarország azzal, hogy az EP is hozzájárult a hétéves költségvetés és a helyreállítási alap elfogadásához.

2020. december 16. 21:52
null

Az Európai Tanács múlt heti csúcsértekezletén született megállapodás, és a keretköltségvetést megerősítő európai parlamenti döntésnek köszönhetően Magyarország megvédte a magyaroknak járó európai uniós pénzügyi forrásokat. A megállapodás emellett megerősítette azt is, hogy semmilyen politikai feltételt nem lehet fűzni a magyaroknak uniós szerződések alapján járó finanszírozás kiosztásához és felhasználásához. Deutsch Tamás szerint:

„Győzött Magyarország, győzött a lengyel-magyar együttműködés, és győzelmet aratott egész Európa.” 

Győri Enikő elmondta: a költségvetés komoly beruházási lendületet biztosít a tagállamoknak a jelenlegi egészségügyi és gazdasági válság leküzdésében. Az eszköznek kulcsfontosságú szerep jut gazdaságok átalakításában, a kis- és középvállalkozások és az európai ipar felkarolásában, a munkahely-teremtésben és a családok segítésében. Mint mondta:

„A megállapodás nem csak a gazdasági értéke miatt kiemelkedő. Megmutatta, hogy a tagállamok egyenlők. Bizonyíték arra, hogy még ha más véleményen vagyunk is, végül mindig egyezségre tudunk jutni. Joggal ünnepelhetünk” 

Szavai szerint az Európai Parlament is elégedett lehetne, hisz végül 16 milliárd eurót harcolt ki az állampolgároknak olyan programok támogatására, mint az Erasmus vagy a kutatási és fejlesztési projektek. Sikerült megőrizni az Európai Unió egységét és az európai szolidaritást, hiszen a támogatás végre eljuthat azokba a tagállamokba, ahol a leginkább szükség van rá – emelte ki.    

Az EP négy frakciója által előterjesztett, a múlt heti EU-csúcsról szóló határozatról szólva szomorúnak nevezte, hogy az eredményeket egyesek az EP-ben egy rosszízű határozat elfogadásával próbálják kisebbíteni. Európa érdekeivel ellentétes a szerződések és az Európai Tanács szerepének és döntésének figyelmen kívül hagyása, mely sérti az intézményi egyensúlyt és aláássa a tisztességes együttműködés elvét – tette hozzá Győri Enikő.

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 17. 10:26
Orbán Viktor és a fidesz napi 24 órában győz. A maga nemében már ez is világrekord.
zolizolizoltan
2020. december 17. 07:23
Győzött Európa és benne győzött Magyarország és Lengyelország. Ezt a nemzeti minimumot igazán elfogadhatná mindenki.
legkisebbek közül
2020. december 17. 07:22
Valójában merre haladunk s ezen úton hova jutunk?
szürkeSzarvas
2020. december 17. 06:59
A Tompival szorakozni-antiszemitizmus. Már a Gestapot is emlitette! Ő tulélő! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!