Harari: Új globális világrendet kell kialakítani

2022. december 21. 14:37

Az izraeli történész szerint szerepet kell adni „azoknak a nem nyugati hatalmaknak, amelyek hajlandók részt venni benne”.

2022. december 21. 14:37
null

Yuval Noah Harari a háborúról írta legutóbbi értekezését: az izraeli történész szerint az oroszok által indított háború véget vetett az emberiség legbékésebb korszakának. Úgy fogalmazott, hogy az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott a háború mellett a béke fogalma is.

Míg sokáig a béke a háború átmeneti hiányát jelentette, napjainkban a háború valószínűtlenségét értjük alatta”

– idézi Harari cikkét a közmédia

Kijelentette, a nukleáris háború veszélyének árnyékában kialakult globális rend lehetővé tette az országok békés fejlődését.

„Ez a globális rend liberális eszméken alapult, melyek arra ösztönözték a vezetőket, hogy kerüljék a háborút, és ehelyett együtt dolgozzanak közös értékeik védelmében és közös érdekeik előmozdítása végett” – jelezte.

– szögezi le Harari, aki szerint a liberális világrend megkérdőjelezése miatt futott zátonyra a béke. 

Az izraeli történész szerint, amennyiben Putyin sikerrel jár, a világbéke véglegesen összeomlik. Véleménye szerint egy új világrendet kell létrehozni, 

melyben szerepet kell adni azoknak a nem nyugati hatalmaknak, amelyek hajlandók részt venni benne.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. január 10. 12:26
Eltűnődöm, hogy vajon a 8 milliárdból hány embernek jön le, hogy ez a fószer NAGYON NEM NORMÁLIS!!!!!!!! Most kellene kényszerzubbonyba varrni, amíg nem késő! De Klaus Schwabbal és Soros Gyurkával együtt varrják be őket.
kata56
2023. január 10. 10:36
Echte Gobbels-kinezete van.
Palmimi85
2022. december 22. 12:37
Szép, új világméretű rabszolga-rendszer, amiven most nem a római polgárok és patríciusok a rabszolgatartók, hanem a pénzemberek - fajra, nemre hatalomra tekintet nélkül!
Gyzoltan
2022. december 21. 21:17
"Harari: Új globális világrendet kell kialakítani" Na, ez is egy zsidó barom! Ez is megvezethető baromnak nézi az egész világot! "-melyben szerepet kell adni azoknak a nem nyugati hatalmaknak, amelyek hajlandók részt venni benne." Igazi zsidó metodika! Megosztani, szembefordítani, kijátszani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!