Internet Explorer-mentes Windows az EU-ban

2009. június 12. 09:31

Az EU tovább erőlteti a szabadversenyt. De hogyan telepít a felhasználó saját maga által választott böngészőt, ha nincs böngésző a rendszerben?

2009. június 12. 09:31

A Microsoft az Európai Bizottság nyomására bejelentette, hogy készít egy európai verziót az október 22-én debütáló Windows 7 operációs rendszerből, amely nem tartalmazza majd a cég böngészőjét, az Internet Explorert. Dave Heiner a Microsoft alelnöke és jogtanácsosa a cég hivatalos blogjában számolt be a döntésről és arról, hogy igyekeznek megfelelni az uniós versenykövetelményeknek, ezért választották ezt a megoldást, melyet reményeik szerint elfogadnak majd. Ahhoz ugyanis, hogy az egész világon egyszerre jelenhessen meg a Windows 7 és tarthassák a kitűzött határidőt, a gyártóknak fel kell készülniük a speciális változatra is. Az üzletekben egy „E” fogja jelezni azokat a kiadásokat, melyek nem tartalmazzák az Internet Explorert.

Heiner kitér arra is, hogy a fogyasztók vajon hogyan fognak más böngészőt telepíteni egy olyan gépre, amelyen nincs böngészőprogram. A Microsoft képviselője abban reménykedik, hogy az OEM-partnerek majd feltelepítenek valamilyen böngészőt, s ezek után a felhasználó dönt arról, hogy megtartja az előtelepítettet, vagy keres egy másikat. Ugyanakkor utalást tesz rá, hogy ez a megoldás esetleg nem fogja kielégíteni az európai versenyügyi hatóságokat.

Böngésző nélkül jön Európába a Windows 7 (ITcafé)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
segabor
2009. június 12. 16:16
Le az Explorerrel, meg fujj monopólium, de azért ez már vicc! A megoldást én sem látom, de ma egy operációs rendszer böngésző nélkül (maj' Mari néni feltelepíti flopiról a rókásat ..!) nem lehet sikeres. Meg hogy is töltünk le egy másikat? Adunk cédét mellé böngészőkkel? Ez így nem reális megoldás, hiába komálom az Operát vagy a Chrome-ot. Esetleg a Safarit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!