Zavargások Kirgizisztánban

2010. június 12. 11:00

Rendkívüli állapotot hirdettek az etnikai villongások miatt a közép-ázsiai országban.

2010. június 12. 11:00

Néhány kisebb alvilági bandaháború fajult csütörtökön a dél-kirgizisztáni Os városában etnikai villongássá. Rendőrök és katonák igyekeznek útját állni az etnikai alapú zavargásoknak, mivel a fegyveresek az üzbég kisebbség lakta negyedeket támadtákk meg. Osban lángba borult a központi piac: a rendkívüli állapot és a kijárási tilalom ellenére a városból fegyvertűz zaja hallatszik. Rakmatillo Ahmedov belügyi szóvivó szerint van, ahol egész utcákat gyújtottak fel.

Egyes épületekben, mecsetekben és lakásokban sok meggyilkolt emberek teteme hever, mert nincs lehetőség elszállításukra. Az utcákon emelt barikádok miatt az egészségügyiek nem jutnak el a segítségre szorulókhoz. Több lakónegyedben nincs áram és gáz. Nincs tömegközlekedés, nem lehet gyógyszert és egyes élelmiszereket kapni - írja a Népszabadság. Az egészségügyi minisztérium szerint az erőszakos cselekményekben 49-en meghaltak, 650-en megsebesültek.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!