Felmentettek három székely hokist

2011. december 27. 20:14

A keret egyetlen román ajkú játékosának bántalmazása miatt a román olimpiai bizottság, a COSR meghatározatlan időre felfüggesztette az U-16-os jégkorong-válogatott három magyar tagját.

2011. december 27. 20:14

Geréb István, Molnár Ákos és Antal Alfréd négy hete az öltözőben bántalmazta Florin Cosmin Marinescut. Az U16-os jégkorong-válogatott román anyanyelvű tagját december elsején, a román nemzeti ünnep alkalmával vizes törülközőkkel csapkodták meg Csíkszeredán. A székely fiúk szerint Marinescu előzőleg felszólította őket, hogy legalább Románia nemzeti ünnepén beszéljenek románul. Marinescu szerint viszont előzőleg magyarul szidták a kollégái.

Tánczos Barna, a Román Jégkorong Szövetség elnöke szerint a szankciók csak a téli olimpiára készülő válogatott-tagságra vonatkoznak, az érintett játékosok továbbra is edzenek és játszanak – írja a NOL.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diotoro10
2011. december 28. 11:21
Nos, Kolozsváron a repülőtér mellett elhaladva( Székelyföd felől jöttem) betértem egy Lukoil kútra tankolni meg kávézni. És láss csodát: a négy kezelőből kettő magyar volt. Sőt Zilahon a Mol kúton szintén. Kézdivásárhelyen tisztán csak magyarok voltak, bár beszéltek románul is, Csíkszeredán a Petrom kutat (Gyergyó felé)meg nem is említem...100% magyar.
Atisz
2011. december 28. 09:28
A székelyeknek hiszek - a román mindig hazudik, ha a magyarokról esik szó. Ezért (is) káros a történelemhamisítás, hazudozásra sarkall.
hajjaj
2011. december 27. 21:58
Ez csak értőknek : ...Janos facea nazbatii pe langa biserica ortodoxa romaneasca. Popa ii zice: - Daca nu esti cuminte, te botez Ion si te fac roman. Intrucat Janos nu s-a potolit, chiar asa a procedat. Ajuns acasa, Janos le spune pe rand tatalui, mamei, surorii, etc. - Pe mine ma cheama Ion si sunt roman. Cei de mai sus l-au injurat si batut. Ramas singur, micutul Janos gandeste: - De 10 minute sunt roman si ungurii astia imputiti au si inceput sa ma persecute. Lehet hogy a Cosmin korábban János volt ? :-)
Hajdú
2011. december 27. 21:35
Nem a nemzetiség okán verték meg. Már ne haragudj, de egyáltalán hogy érted ezt? Csapattársak voltak. Azért verték meg, mert szándékosan provokált. És ha nem érted, hogy miként, akkor egyszerűen fogalmad sincs az ottani viszonyokról. De azért megpróbálom elmagyarázni, hátha. Amit mondott a román srác, az kb. azzal egyenértékű, hogy "hiszen románok vagytok ti is, szégyen hogy nem románul beszéltek és nem ünnepeltek a nemzeti ünnepen" (ami ugye arról szól, hogy Erdély a románoké lett). Nem azt mondta, hogy _hozzá_ beszéljenek románul (mert nem érti), hanem hogy _általában_ beszéljenek románul (ti. legalább a nemzeti ünnepen). Kell még magyaráznom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!