Tiltakoznak Oroszországban az élelmiszer-megsemmisítések ellen

2015. augusztus 07. 13:05

Eddig 300 ezren támogatják azt a kezdeményezést, amely a tiltott uniós importélelmiszerek megsemmisítésének leállítását követeli az orosz hatóságoktól.

2015. augusztus 07. 13:05

Oroszország a kelet-ukrajnai konfliktus nyomán bevezetett európai szankciókra válaszul tavaly megtiltotta az uniós élelmiszerek importját. A szabály megsértésével érkező árut a hatóságok lefoglalják és elégetik. Ez ellen tiltakoznak civilek, akik a megsemmisítések leállítását követelik, immár 300 ezren. 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xenon
2015. augusztus 07. 14:08
Mérgezett... te jó ég, export árut mérgezni teljes öngól.
Csigorin
2015. augusztus 07. 14:04
Egyreszt ertheto, ha bizonytalan eredetu, ellenorizetlen elelmiszerrol van szo. A nyugat sok aljassagra kepes, lehetnek azok az etelek akar mergezettek is. Ugyanakkor en azt tamogatnam, hogy foglaljak le, ellenorizzek, es ha fogyasztasra alkalmas, akkor osszak szet ingyen, vagy adjak a voroskeresztnek, szocialisan raszoruloknak, de elelmiszert elegetni pazarlas.
Akitlosz
2015. augusztus 07. 13:16
Hanem mit kellene csinálni az illegális áruval?
3M..
2015. augusztus 07. 13:16
Sajnos a szabálysértések elkövetőivel szemben élni kell gyanúperrel kell élni. Akik szabálytalanságokra képesek, azoknál az sem kizárt, hogy ellenőrizhetetlen eredetű élelmiszert kívánnak értékesíteni az orosz piacon. Máskülönben az úniós tagországok állampolgárainak tisztában kell lenniük a kormányuk által meghozott embargó negatív következményeivel is, amelyek adott esetben épp az élelmiszer előállítóit, forgalmazóit érintik. Oroszország igen helyesen védi magát és polgárait, a bizonytalan eredetű élelmiszerektől. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!