Megint ballisztikus rakétával játszott a legifjabb Kim

2016. március 18. 09:33

Kim Dzsong Un, Észak-Korea diktátora újabb ballisztikus rakétát küldött a Japán tengerbe. Dél-Korea szerint a rakéta kilövés erőfitogtatás az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatra válaszul, tudósít az Euronews.

2016. március 18. 09:33

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un újabb ballisztikus rakéta kilövését rendelte el, amely a Japán-tengerben landolt. Dél-Korea szerint ez a rakétakilövés erőfitogtatás, amely választ jelent a korábbi USA-Dél-Korea közös hadgyakorlatra. 

Peking: Tartsa magát Észak-Korea az ENSZ BT határozatához!

Peking pénteken arra szólította fel Észak-Koreát, hogy tartsa magát az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) határozatához, miután a kommunista állam két közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger irányába. Lu Kang külügyi szóvivő egyúttal „minden érintett felet” önmérsékletre szólított fel. Sajtóértesülések szerint az egyik rakéta körülbelül 800 kilométer után zuhant a vízbe, míg a másik valószínűleg már a levegőben felrobbant. A ballisztikus rakétákkal végrehajtott kísérlet ellentétes az Észak-Koreát szankcionáló ENSZ BT-határozatokkal.

Az amerikai Fehér Ház nemrégiben további büntetőintézkedéseket foganatosított Phenjan ellen. A feszültség azt követően fokozódott a Koreai-félszigeten, hogy Észak-Korea január elején újabb nukleáris kísérletet hajtott végre, majd egy hónappal később műholdat lőtt fel ballisztikus rakétával, megsértve a BT korábbi határozatait.

    A phenjani vezetést a szankciók mellett az is bosszantja, hogy a térségben az Egyesült Államok és Dél-Korea eddigi legnagyobb – 8 hetes – közös hadgyakorlatát kezdte meg 300 ezer koreai és 15 ezer amerikai katona részvételével. Szöul szerint a gyakorlat egyik célja figyelmeztetni Észak-Koreát, hogy tartózkodjon a további provokációktól. Phenjan azonban a korszerű haditechnika felvonultatását inváziós készülődésként értékeli.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2016. március 19. 12:55
A Dél-Korei-USA hadgyakorlat az hadgyakorlat, míg az Észak-Koreaiak csak erőt fitogtatnak... bírom ezt a kettős mércét
Akitlosz
2016. március 18. 21:22
Ja, játszott. Az EU vezetői mivel is játszanak?
NeMá
2016. március 18. 15:47
Srácok, ha jól tudom ez a Kimi gyerek is Svájcban tanult, ahol állítólag hyper-super demokratikus és frenetikus az oktatás? Hát nagyon szarul sikerült! Komoly bajban lehet a svájci oktatás!
Tintamin
2016. március 18. 15:41
Ez az ember legalább olyan vicces, mint Orbán Viktor..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!