Obama és Putyin: nincs megegyezés Szíriáról

2016. szeptember 05. 15:24

Barack Obama és Vlagyimir Putyin a kínai G20-as csúcstalálkozón tárgyalt a szíriai válság megoldásáról, ám nem jutottak közös nevezőre.

2016. szeptember 05. 15:24

Az amerikai és az orosz elnök találkozóját a két ország külügyminisztereinek tárgyalása előzte meg, ami két hét alatt már másodszor fulladt kudarcba – írja az Euronews

A Sergei Lavrov és John Kerry által még februárban megkötött fegyverszüneti egyezmény már pár héttel később felbomlott: az amerikaiak a szír elnököt az egyezmény megsértésével vádolták.

Angela Merkel német kancellár szerint Putyin elnök főszerepet játszik az aleppói tűzszünet megkötésében.

Mindkét ország aktívan küzd az Iszlám Állammal szemben, de míg Moszkva Asszad elnököt támogatja, Washington az ellenzéki csoportokat. 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. szeptember 05. 16:35
"Mindkét ország aktívan küzd az Iszlám Állammal szemben, de míg Moszkva Asszad elnököt támogatja, Washington az ellenzéki csoportokat." Előbb Washington terroristáit kell likvidálni az Iszlám Állam csak azután jöhet, ez a helyes stratégia. Ennek belátásához csak rá kell nézni a hadi helyzetet ábrázoló térképre. Washington barbár lefejezős terroristái útban vannak az Iszlám Államhoz vezető utakon, városokban. Rajtuk keresztül vezetnek az utak Rakkába. A másik ok, amiért ezekkel az aleppói barbárokkal kell előbb végezni az az, hogy így a terroristák Amerika általi támogatása, fegyverzése, pénzelése megnehezedne, kénytelen lenne vagy nyíltan az Iszlám állam mellé állni vagy további sötét akciókat végrehajtani, hogy utánpótláshoz juttathassa a barbárjait. Így a maradékkal már könnyebb lenne elbánni. Csakhogy úgy tűnik, hogy sem Oroszország sem az Amerikai Egyesült Államok nem akarja, hogy a háború gyorsan befejeződjön. Úgy tűnik, hogy az a nagyhatalmi érdek, hogy a háború tartson. Tovább tovább és tovább. Amerika képtelen megbuktatni Szíriát, azt sem akarja, hogy az Iszlám Állam győzzön, míg a saját terrorcsoportjai eleve képtelenek a győzelemre egy ország irányítására pedig végképpen azok, s ezt már Amerika is tudja. Így úgy gondolják, hogy ha már legyőzni nem tudják Asszadot, akkor legalább nem hagyják béke lehessen az országban.
Akitlosz
2016. szeptember 05. 16:27
"Obama és Putyin: nincs megegyezés Szíriáról" Szíriát kérdezték?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!