Így fog növekedni a Föld népessége 2100-ig

2016. november 23. 18:57

Látványos videón nézhetjük végig, hogyan népesedett be a Föld, melyen az Amerikai Természettörténeti Múzeum szerint 2100-ra már 11 milliárdan fogunk élni.

2016. november 23. 18:57

Az Amerikai Természettörténeti Múzeum látványos videót tett közzé arról, hogyan népesedett be a Föld. Az animáción minden sárga pont egymillió embert jelent. A szakemberek figyelmeztetnek: míg az egymilliárd lakó elérése kétszázezer évbe telt, addig a hétmilliárd fő eléréséhez már csak kétszáz év kellett.

A készítők nem csak a múltba, hanem a jövőbe is tekintenek. Számításuk szerint 2100-ban már tizenegy milliárdan élhetünk a bolygón.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2016. november 25. 14:50
Szaporodjatok nyugodtan, mint a nyulak! Merkel asszony minden szaporulatot behív magához Németországba!
smarton
2016. november 25. 08:30
Ez az egész valahogy hamis. Mármint a film. Sosem fogadtam el, hogy az ember Afrikában alakult ki és rajzott szét a Földön. Az hogy lehetne, hogy Afrikából indul, majd nem marad ott senki 200 ezer évig? Ha nem volt alkalmas a környezet, miért ott alakult ki, miért nem alkalmas helyen, ahol később felszaporodott? "Mélységes mély a múltnak kútja"... Sosem tudjuk meg, mi minden volt benne.
kispufi
2016. november 24. 23:34
ezt tudja meg a kancellárasszony, menten megoldja.
Onurisz
2016. november 24. 10:13
Az emberi világban ma már arról kellene szólnia mindennek, hogyan lehetne leállítani a népességnövekedést. A "korrekt beszéd" ostoba ideológiája ezt megakadályozza, de a tömeges tragédiákat nem fogja. A Föld eltartóképességének ugyanis korlátai vannak. Nem feltétlenül a megetetésnek és életben tartásnak vannak korlátai, hanem az emberhez méltó életviszonyok biztosításának. (És ebből a szempontból nem az az érdekes, hogy egészen pontosan hogyan határozzuk meg az emberhez méltó életviszonyok minimumát.) Nem lesz itt 11 milliárd ember, vagy csak annak az árán, hogy az élhetetlen világban születettek elözönlik az élhető világot és lepusztítják. Azaz ideig-óráig lehet. Ennél valószínűbb, hogy a század második felében éhínségek és tömeggyilkos polgárháborúk megszüntetik a túlnépesedést a kritikus régiókban. Mindenekelőtt Afrikában, amelyhez a világ jómódú része már ma is szemlesütve és elfordulva viszonyul. A nagy problémák Indiában, a trópusi Amerikában és leginkább az iszlám társadalmakban lesznek, mert ezek összetett civilizációk, s az iszlám alapvonásaiban egyébként is rendkívül agresszív kultúra. A multikulturális "fehér" civilizáció ideológiája azért rendkívül veszélyes, mert ha a leállíthatatlanul szaporodó civilizációk népessége itt többségbe kerül, az elözönlést nem lehet majd leállítani. A beözönlő népesség pedig nem nem lesz alkalmas arra, hogy a mi civilizációnk működését és egyensúlyát fenntartsa. Az ehhez szükséges mentális-kulturális adottságok több ezer év alatt alakultak ki és "oktatással" nem örökíthető át. A helyzet az, hogy ha nem sikerül leállítani a népességrobbanást, akkor csak cinikusan tudunk viszonyulni a tömeggyilkos polgárháborúkhoz: el kell szigetelnünk magunkat tőlük és meg kell őrizni a katonai és technológiai fölényünket a többi civilizációval szemben, azaz nem szabad megosztanunk velük. (Ezért veszélyes a pakisztáni, indiai, iráni atomfegyver.) A "fehér" civilizációnak a saját keretein belül meg kellene fékeznie az ún. globalizációt, mert a rövidlátó, mértéktelenül gazdag elitet csak a további bármi áron gazdagodás érdekli. Őszintén szólva nem hiszem, hogy a Trump-fordulat még ebbe az irányba visz. Bár úgy lenne, de ez az ember tudatlannak és műveletlennek tűnik ahhoz, hogy átgondolt új tendenciákat kezdeményezzen a világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!