Whoppercoin – az orosz Burger King új cryptocurrency-je

2017. augusztus 29. 16:15

Egy új cryptocurrency rendszert vezet be Oroszországban a BurgerKing. A fizetőeszköz sok tulajdonságában hasonlít a Bitcoin-ra, ezzel érdekes fordulatot vehet a virtuális fizetőeszközök világa

2017. augusztus 29. 16:15

Virtuális fizetőeszközt vezet be Oroszországban a Burger King. Minden rubel után kapnak egy whoppercoint az Oroszorszgában Whopper vásárlók. 1700 Whoppercoin lesz egy Whopper virtuális ára. 

A vállalat elmondta, hogy jövő hónapban fognak kiadni egy appot az Apple és az Android rendszerekre egyaránt. A pénzt a blokkok beolvasásával lehet majd bevinni a rendszerbe. 

A virtuális fizetőeszköz abban különbözik a sima pontgyűjtő rendszertől, hogy ezzel az emberek kereskedhetnek is vagy megoszthatják azt egymással. A rendszert a crypto pénzekkel foglakozó startup, a Waves hozza létra a Burger King számára.

A virtuális fizetőeszköz nagyban hasonlít a nagytestvérre, a Bitcoin-ra, de egy lényegi ponton mégis különbözik attól. A Burger King ugyanis bármikor lelőheti az egész rendszert, amit vélhetően meg is fognak tenni, ha esetleg tömeges visszaélések lesznek tapasztalhatók.

Az új rendszer a hétköznapi vásárlók számára annyit jelent, hogy minden ötödik vagy hatodik Whopper után hozzájuthatnak egyhez ingyen is.

Ivan Shestov, a Burger King Oroszország kommunikációs igazgatója szerint itt többről van szó, mivel ezzel a rendszerrel a Whopper egy befektetési eszközzé is válik majd. Kétségtelen, hogy ez az esemény megforgatja a virtuális fizetőeszközök mostanság amúgy is pörgő világát, de az is szinte biztos, hogy a rendszer a pénzmosás melegágya is lesz.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. augusztus 29. 20:38
" a pénzmosás melegágya is lesz"... ...ha a maffiózók halálra eszik magukat BK-hamburgerrel...
Akitlosz
2017. augusztus 29. 20:14
Ilyen kriptáspénzeket használjanak a zombik! Nem valami étvágygerjesztő egy szendvicsért kriptazombipénzzel fizetni.
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 29. 18:28
Zabálás-fokozó ötlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!