Meghalt a háborús bűnökért elítélt horvát tábornok, miután mérget vett be

2017. november 29. 15:25

Meghalt Slobodan Praljak volt boszniai horvát tábornok, aki mérget vett be szerdán ítélethirdetéskor a hágai Nemzetközi Törvényszék tárgyalótermében – adta hírül a horvát média, nem hivatalos forrásokra hivatkozva.

2017. november 29. 15:25

A horvát média nem hivatalos értesülései szerint meghalt Slobodan Praljak volt boszniai horvát tábornok, aki mérget vett be szerdán ítélethirdetéskor a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) tárgyalótermében. Hivatalos forrásból és Hágában ezt egyelőre nem erősítették meg.

A boszniai horvát védelmi tanács (HVO) egykori tábornoka az ítélethirdetés alatt bejelentette, hogy mérget ivott, miután az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló bíróság jogerősen 20 év szabadságvesztésre ítélte. Az ülést berekesztették, mielőtt az ügy három másik vádlottjának ítéletét is kihirdették volna.

Az N1 horvát hírcsatorna és Nova Televízió nem hivatalos értesülésekre hivatkozva bejelentette, hogy Praljak valamivel 14 óra után  halt meg kórházban.

(MTI)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2017. november 30. 09:24
öröm volt látni egy bíró pofáját, amikor szembesült ítéletének hatásával ... mert ugyebár nem látott még kivégzést, halált, nem nézett még meg egy rabot 20 év után ... mindezt ráadásul egy igencsak kétes perben ... a rohadékok tovább pátyolgatják a muszlimokat és párnát dugnak a seggük alá, hogy minél nagyobb számban árasszák el európát ...
Peter8811
2017. november 30. 06:56
Szerintem ha a tábornok arra hivatkozik, hogy vegyi fegyvert kerestek, akkor megúszta volna mint amerikai Brush is meg az angol fasz a Tony Blőd.
zőldsas
2017. november 30. 05:30
A bíró meg csak nézet ki a fejéből. Vajon lemond?
forsteandretredjemann
2017. november 29. 22:24
Nyugodjék békében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!