Dzsihadista fegyveresek csaknem harminc embert lemészároltak Nigerben

2020. december 13. 19:40

Sokan megsebesültek, illetve eltűntek is vannak.

2020. december 13. 19:40

Csaknem harminc embert lemészároltak Nigerben a Boko Haram dzsihadista szervezet tagjai vasárnapra virradóra – közölték helyi tisztségviselők.

Az AFP francia hírügynökség arról számolt be, hogy mintegy hetven fegyveres ütött rajta egy településen az ország délkeleti Diffa térségében, és a falu nagy részét lerombolták. A támadók legkevesebb huszonhét embert meggyilkoltak, sokan megsebesültek, illetve eltűntek is vannak. Több mint nyolcszáz épületet felgyújtottak, a piactér is teljesen leégett. A Boko Haram Nigériában szerveződött meg 2009-ben, majd kiterjesztette tevékenyégét a szomszédos Nigerre, Csádra és Kamerunra is, ahol helyi lakosokat toborzott. A szervezet célja egy „iszlám kalifátus” megteremtése. Az általuk elkövetett merényletekben az utóbbi tíz évben tízezrek vesztették életüket.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2020. december 14. 10:32
Néger öl négert Afrikában..micsoda hír. Ezt teszik már régóta. Mindegy hogy vallási, törzsi, vagy politikai okokból. Nem nagyon kellett nekik a "fehér ember" segítsége ehhez soha. Már akkor rabszolgának hurcolták el egymást amikor még azt sem tudták hogy "fehérek" is vannak a világon. Afrikában konstans háború folyik évezredek óta, a legerőszakosabb módon. Nem véletlenül itt a legmagasabb a születési -de a halálozási arány is. Ezeket az évszázadok alatt erőszakra kondícionált embereket akarják Európába importálni milliószámra. Ahol az átlag európai polgár zöme egy tyúkot nem bír levágni..farkasokat a bárányok kőzé.
az ember
2020. december 14. 06:47
A béke vallása. Miközben a legmilitánsabb keresztények addig jutnak, hogy szóban ellenzik az abortuszt.
Da Vinci
2020. december 14. 05:38
Az elkövetőknek majd adnak lakást, szavazati jogot, meg mindent a brüsszeliták.
bela barva
2020. december 13. 21:19
Egy ilyen rasszista nevű orszggal nem foglalkozunk, majd ha átnevezik valami kevésbé raszistára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!