Megkezdődött a brüsszeli terrortámadások ügyében indított büntetőper előkészítése

2020. december 07. 16:17

Tíznaposra tervezik a jogi tanácskozást.

2020. december 07. 16:17
null

Az eljárásmód megvitatására szolgáló, tíznaposra tervezett, zárt ajtók mögötti jogi tanácskozást a NATO egykori központjában folytatják le, amelyet Justitia (Igazság) névre kereszteltek és úgy rendeztek át, hogy méltó helyet adjon a legnagyobb büntetőpernek az ország történelmében. A bíróság a következő másfél hétben arról dönt, hogy a tizenhat vádlott közül ki kerüljön az esküdtszék elé, és pontosan milyen vádpontok alapján. A vádlottak elleni tárgyalások valószínűsíthetően a jövő év végén indulnak el. A belga szövetségi ügyészség vádirata mintegy 30 ezer vádpontot tartalmaz az elkövetők ellen.

2016. március 22-én Brüsszelben, először a Zaventem nemzetközi repülőtéren, majd fél órával később az európai uniós negyed közelében lévő Maelbeek metróállomáson hajtott végre öngyilkos merényletet egy dzsihadista csoport. A támadásokban 32-en meghaltak – köztük a három főelkövető – valamint 340-en megsebesültek, köztük két magyar. A történteket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.

(MTI)

Címlapképünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2020. december 08. 12:47
Akiknek köszönhető, hogy ezek a merényletek létrejöhettek, akiknek köszönhető, hogy Európa biztonságát felszámolták, akiknek köszönhető, hogy ártatlan embereknek, gyerekeknek kellett meghalni, azok ellen mikor indul eljárás? Ezek a merényletek "végtermékek"! A legnagyobb terrorista banda, aki ennek teret adott, akik miatt ezek megtörténhettek!
az ember
2020. december 07. 21:02
felmentik az elkövetőket és megítélnek nekik 100 millió euró bánatpénzt
Kristály
2020. december 07. 18:05
Szél Bernadett majd átadja a Klimavédelem díjakat .
Falfirka
2020. december 07. 17:24
minek? majd a 34 millió migráns megoldja a problémátokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!