Menczer: Egy árva szót sem szólt a baloldal a német-kínai kormányközi megbeszélésre

2021. május 01. 13:42

Hogy van ez, kedves baloldal? – tette fel a kérdést az államtitkár.

2021. május 01. 13:42
null

Három napja került sor a 6. német-kínai kormányközi megbeszélésre, s mint Menczer Tamás írta, a két fél hangsúlyozták a nemzetközi együttműködés fontosságát a járvány elleni küzdelemben, tekintettel az oltások globális ellátására és az utazás megkönnyítésére szolgáló oltási igazolások elismerésére is.

Nyilatkoztak arról is, hogy a két ország kapcsolatának erősségét jelzi, hogy Németország Kína első számú kereskedelmi partnere Európában, Kína pedig Németország első számú kereskedelmi partnere Ázsiában. A kiemelt gazdasági együttműködés mellett számos területen kooperálnak, például a külpolitikai konfliktusrendezésben, klímavédelemben, egészségügyben, mezőgazdaságban, társadalmi kérdésekben vagy a fenntartható fejlődésben, illetve külön hangsúlyozták a közös cselekvési tervet.

Na, gondoltam, most aztán a német kormány megismeri a magyar baloldalt, jön majd, hogy kiszolgáltatják Németországot Kínának, növekszik a keleti befolyás stb. De semmi. Egy árva szó sem”

írta bejegyzésében a külügyi államtitkár, emlékeztetve: a baloldal folyamatosan támadja a kínai vakcinát, és a Fudan Egyetemet.

Nyitókép: Yue Yuewei / Xinhua / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. május 06. 16:07
Miért nem pofázik a moslékkoalíció? Mert szánalmas csicskák.
Styl
2021. május 05. 07:02
Szerencsétlen külügyi kis f.sz! Vett Németország soha meg nem térülő vasutat a kínaiaktól, a kínaiaknak, amire a kínaiak adják kölcsön magas kamattal a pénzt? Épít Németország egyetemet a kínai kormánynak, kínai kivitelezőkkel, ingyen adva a területet, úgy hogy arra Németország a kínaiaktól vesz fel kölcsönt jó magas kamatra? Merkel meg koszorúzta a Tiananmen téren a Kínai Kommunista párt emlékművét? Csak ezek az apró különbségek vannak, amiért nem kell megszólalnia sem a baloldali, sem a jobb oldali ellenzéknek. Jahhh... Orbán a fent leírtakat természetesen megcsinálta. Ezt azoknak a fideszes buborékban élő, a külügyi kis f.szomhoz hasonló idiótáknak írom akik esetleg még nem hallottak róla! Orbán meg a sleppje, ahogy kommunistáznak... Siralomház az egész vagy, Vidámszínpad! Kinek-kinek vérmérséklete szerint! :)
Ma is bukik a Zorbán...
2021. május 03. 20:31
Kína átvette a zuralmat a német faszistákoknál is, nem csak a Zorbánt gyarmatosították? Meg a kínai vakcinák is el lesznek ismerve. Hubammeg, mi lesz ebből... Az ÁVÓ Párt, Szarbeszédes, meg Ballikos gyűlölködő csirkefogók kockásra fogják larmolni magukat.
geyza1947
2021. május 02. 09:45
Miért szólt volna, mi közük a német-kinai tárgyalásokhoz, ráadásul egy éppen hatalmának végén levő kancellárral ? Hamarosan ujra gombolják majd azt is !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!