Izraeli rakétákat lőttek le Szíria felett

2021. június 09. 08:15

A szír állami média szerint a légvédelem izraeli rakétákat semmisített meg Damaszkusz fölött.

2021. június 09. 08:15
null

Izraeli rakétákat semmisített meg a szíriai légierő Damaszkusz fölött – jelentette kedden éjjel az arab ország állami médiája. Egy emigráns szervezet szerint a légicsapásokban meghaltak szíriai katonák. A SANA szíriai állami hírügynökség azt közölte, hogy a rakéták Libanon felől hatoltak be a szíriai légtérbe. Médiaértesülések szerint a főváros környékéről korábban robbanásokat lehetett hallani. Szíriai katonai források azt közölték, hogy a légicsapások nyomán csak anyagi kár keletkezett, egyes állami médiumok pedig arról számoltak be, hogy rakéták csapódtak be az ország középső részén lévő Homsz tartomány területére, ahol a Hezbollah síita milícia több támaszpontot tart fent.    

Halottakról is beszélnek

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet úgy értesült, hogy

legalább nyolc szíriai katona meghalt

a Homsz tartományra mért izraeli légi csapásokban. A brit székhelyű, ám a térségben kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező OSDH igazgatója, Rámi Abdurrahmán szerint legalább öt kormánykatona és a damaszkuszi rendszerrel szövetséges három harcos életét vesztette kedden nem sokkal éjfél előtt több területen, köztük a Homsz külvárosaiban végrehajtott izraeli légicsapásokban.

Izrael a 2011 óta tartó szíriai polgárháború kezdete óta hajt végre katonai műveleteket az arab országban, elsősorban a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik ellen, az idén pedig fokozta az offenzívákat. Izrael fenyegetésként tekint ezekre a milicistákra, különösen azokra, akik a határának másik oldalán, a megszállt Golán-fennsík közelében tartózkodnak. Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje sosem ismerte el nyilvánosan, hogy az országban iráni erők állomásoznak, csak iráni katonai tanácsadók jelenlétéről tett említést.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2021. június 09. 10:33
Lefordítom, hogy kb mi történt: - izrael légicsapást mért néhány hezbollah által támogatott terrorista csoportra, - erre válaszul a szír légvédelem vadul lövöldözött - néhány terrorista meghalt
Mich
2021. június 09. 09:18
Az iszlamisták védelmében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!