Kirúgással fenyegettek meg egy Amazon-dolgozót, mert vissza akart fordulni a tornádó elől a raktárba

2021. december 18. 16:56

Reggelre nem lesz munkád – mondta a diszpécser az alkalmazottnak.

2021. december 18. 16:56
null

Az Amazon egy Illinois állambeli kézbesítője arról számolt be diszpécserének az Index szerint, hogy tornádószirénákat hallott, aki erre azzal reagált, hogy ezek „csak figyelmeztetések.” Kétszer azt mondták a kézbesítőnek, hogy folytassa a szállítást, végül arra utasították, menjen az óvóhelyére egy negyed óra-húsz percre, majd folytassa a szokott módon. A sofőr ekkor arra panaszkodott, hogy az autó nem nyújt kellő védelmet a tornádó ellen, szeretett volna a bázisra visszatérni. A diszpécser erre úgy reagált, hogy „a legbiztonságosabb az, ha pontosan ott maradsz, ahol vagy”. Majd közölte:

Ha visszatérsz a csomagjaiddal, az úgy lesz tekintve, hogy megtagadtad az útvonalat, ami úgy fog végződni, hogy másnap reggelre nem lesz munkád.

Az Amazon állítása szerint vizsgálják az esetet, a diszpécsernek pedig nem lett volna joga kirúgással fenyegetőzni.

„A diszpécsernek azonnal utasítania kellett volna a sofőrt, hogy keressen menedéket, amikor a sofőr tornádószirénát hallott. (...) A diszpécser semmilyen körülmények között nem fenyegethette volna a sofőr foglalkoztatását, ezért kivizsgáljuk az eset minden részletét, és megtesszük a szükséges lépéseket” – írták közleményükben.

Nyitókép: Sebastian Gollnow / DPA / AFP. Illusztráció.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. december 19. 20:18
Hülye diszpécserek mindig voltak, meg lesznek is, de vannak nagyon jó és jól felkészült diszpécserek is.
Box Hill
2021. december 19. 12:16
"Egy zsidónak nem kell kifizetnie azt a bért, amivel egy gójnak tartozik a munkájáért." (Sanhedrin 57a.)
mo ching
2021. december 18. 19:59
Volt egyszer egy sztrájk a Pullmann kocsikat gyártó munkások szervezésében, ott is a végletes kizsákmányolás miatt. Azt leverték, ha jól emlékszem. Aztán volt egy másik sztrájk, amit a chicagoi vágóhidak dolgozói szerveztek. Ülősztrájkolókba belelövés meg felvonulók közé bomba dobás lett belőle. Ez május negyedikén volt (Haymarket affair). De az amcsik semmiből sem tanulnak.
vastaps
2021. december 18. 19:40
...a diszpecser' egy nigger leszbikus kover no . A soffor egy voros haju(ex) Ir . Veszett ugy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!