Nem hajlandó bezárni a Burger King oroszországi üzemeltetője

2022. március 18. 20:24

Az étteremlánc tulajdonosa úgy fogalmazott: hivatalosan megkeresték az orosz üzemeltetőt, hogy zárjon be, de ezt elutasította.

2022. március 18. 20:24
null

A Burger King tulajdonosa, a Restaurant Brands International (RBI) szerint orosz partnere nem zárja be a gyorsétteremlánc 800 egységét az országban, annak ellenére, hogy az anyavállalat felszólította arra – írja a Guardian értesüléseire hivatkozva a 24.hu. A portál szerint

leállították az ellátási láncot, valamint megszüntették az operációs és marketing hozzájárulást,

amit eddig szolgáltattak a Burger King orosz üzemeltetőjének.

Komplikált a szerződés

Az üzleteket azért nem tudják olyan egyszerűen bezárni, mint mondjuk tette azt a McDonald’s, mert komplikált szerződésben állnak a franchise partnerrel, Alexander Kolobovval, aki immár egy évtizede működteti a Burger Kinget az oroszoknál.

David Shear, az RBI elnöke a munkavállalóknak írt közleményében úgy fogalmazott, hivatalosan megkeresték az orosz üzemeltetőt, hogy zárjon be, de ezt elutasította.

„Meg akarjuk szüntetni a Burger King működését azonnal Oroszországban? Igen. Ki tudjuk-e ezt erőszakolni még ma? Nem” – fogalmazott.

Nyitókép: AFP/NICOLAS MAETERLINCK

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bpe
2022. március 20. 11:27
BURGER CÁR :P
MZperXXL
2022. március 19. 13:56
Szóval a Burger King vezetője azért panaszkodik a munkavállalóknak, hogy nem tudtak bezárni 800 éttermet és ezért nem rúgták ki az ott dolgozó kb. 40 ezer embert? Az fáj a vezetőnek, hogy nem lettek munkanélküliek azok a munkavállalóik, akik korábban a profitot termelték nekik? A szakszervezetek meg hallgatnak, a vezető pedig még a helyén van?
konfucius
2022. március 19. 11:38
Mí lájksz zisz
nempolitizálok
2022. március 19. 09:04
Most kellene magyar cégeknek orosz cégekbe beszállniuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!