A születés pillanatáig engedélyezhetővé tenné az abortuszt a WHO

2022. március 17. 15:14

Megszüntetnék azt a kötelezettséget is, hogy orvosi személyzet hajtsa végre ezeket a beavatkozásokat.

2022. március 17. 15:14
null

Nemrég új, egészen extrém irányelveket fogalmazott meg az Egészségügyi Világszervezet az abortuszokkal kapcsolatban. Ennek értelmében a WHO azt javasolja minden ország számára, hogy korlátozás nélkül legalizálják a terhességmegszakítást, amit így egészen a születés pillanatáig el lehetne végezni minden ok nélkül. És itt még nincs vége a hajmeresztő javaslatoknak – adta hírül a vasarnap.hu.

A javaslatok között szerepel

  • a terhesség bármilyen korban történő megszakítása, azaz közvetlenül a születésig végezhető abortusz
  • megszüntetnék azt a kötelezettséget is, hogy a beavatkozásokat kizárólag orvosi szakszemélyzet lássa el
  • nem lenne várakozási (gondolkodási) idő sem
  • a kiskorúaknak szülői beleegyezés
  • valamint előírnák a beavatkozás népszerűsítését, és az egészségre veszélyes, otthon is elvégezhető abortusz hozzáférhetővé tételét is.

 

„A biztonságos abortusz elengedhetetlen része az egészségügyi ellátásnak”  – fogalmazott Craig Lissner, a WHO szexuális és reproduktív egészségért és kutatásért felelős igazgatója. Szerinte ugyanis majdnem minden haláleset és sérülés, amelyet „nem biztonságos abortusz” okoz, megelőzhető. Ezért

A nemzetközi ügynökség sajtóközleményében „életmentő ellátásnak” titulálja az abortuszt, ám a jelentésében akaratlanul elismeri, hogy ez nem igaz. Az irányelvek ugyanis több helyen említik a „magzati halált”, amivel éppen azt fogalmazzák meg, hogy egy meg nem született, egyedülálló, élő emberi lény hal meg az eljárás során.

– ezt a narratívát próbálja most a WHO népszerűsíteni a portál szerint.

Korábbi tanulmányainak mond ellent a szervezet

A vasarnap.hu a cikkében arra is kitér, hogy WHO jelentése több sebből vérzik: ellentmond például saját, korábbi tanulmányának a tekintetben, mennyien vesztik életüket nem ellenőrzött körülmények között végzett terhességmegszakításokban. De az sem logikus, hogy éppen az orvosok közreműködése ellen kampányolnak, mikor

egy korábbi felmérés szerint azok a beavatkozások kétszer nagyobb valószínűséggel okoznak szövődményeket, amelyeket nem az erre a célra kapott engedéllyel működő szakemberek végeznek.

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Báthory Ödönke
2022. március 20. 09:44
„Az orvosok eltávolították a magzatot hiszterotómia közben, majd az asztalra fektették, ahol addig vergődött, amíg meg nem halt. Mindegyiknek tökéletes volt a formája és alakja. Nem tudtam elviselni. Egy nővér sem tudta” – nyilatkozta Joyce Craig, a Planned Parenthood brooklyni klinikájának igazgatója, aki két hónapig segédkezett abortuszokban, majd felmondott. Ez volt az a klinika, amelynek Cseh Katalin is adományt gyűjtött – születésnapi ajándékként. Cseh Katalin nevét nem csupán azért ismerte meg az ország, mert ő lett a Momentum egyik EP-képviselője, hanem mert nyilvánosságra került egy hangfelvétel, ahol Papp Réka Kingával együtt azon a hasonlaton nevetgélnek, amely szerint az abortusz olyan, mint egy botmixer. https://youtu.be/r5Af8vIym2o
NTLLK
2022. március 19. 18:07
Ilyen rendeletet alkotni egyszerűen emberiesség élleni bűntett! Meddig lehet ezt válasz nélkül hagyni? Akik ezt aláírták, feleljenek nemzetközi bíróság előtt, amelyet nem ők jelölnek ki!
kesztyu
2022. március 18. 16:52
a who minden tagja abortusztúlélő és ezt nagyon sajnálják De mások szívesen élnének!!!
pipa89
2022. március 18. 12:55
MÉRHETETLEN BAJ VAN! A NEGYEDIK BIRODALOM LIBERÁLFASIZMUSA BEDARÁLJA A HUMÁNUMOT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!