A WHO azt tanácsolta Ukrajnának, hogy semmisítse meg biológiai laborjaiban a kutatott kórokozók mintáit

2022. március 11. 06:36

A szervezet portálnak nyilatkozó hivatalnoka nem árulta el, mikor adták ezt a tanácsot, betartották-e, illetve milyen kórokozók és méreganyagok voltak az ukrán laboratóriumokban.

2022. március 11. 06:36
null

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt tanácsolta Ukrajnának, hogy semmisítsen meg minden veszélyes kórokozót, amelyet kutatólaboratóriumokban tartanak, hogy megakadályozzák a „potenciális kiömléseket”, amelyek károsíthatják a lakosságot – mondta egy tisztviselő csütörtökön a Reutersnek.

Más országokhoz hasonlóan Ukrajnában is vannak közegészségügyi laboratóriumok, amelyek az emberek és állatok veszélyes betegségeit, köztük a koronavírust tanulmányozzák. Néhány ilyen laboratórium a múltban támogatást kapott az Egyesült Államoktól, az EU-tól és a WHO-tól.

A laboratóriumok jelenleg az Oroszország és a Nyugat közötti propagandaháború középpontjában állnak, és Oroszország azzal vádolja Ukrajnát, hogy az Egyesült Államok által fenntartott biológiai és vegyi fegyverek létesítményeinek ad otthont.

A portálnak nyilatkozó WHO-tiszt nem árulta el, mikor adták ki a tanácsot, betartották-e, illetve milyen kórokozók és méreganyagok voltak az ukrán laboratóriumokban – írja  BBC.

 

Nyitóképünk csupán illusztráció. Fotó: KATERYNA KON / SCIENCE PHOTO LIBRA / KKO / Science Photo Library via AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. március 17. 16:50
Szóval Putyin nem mond igazat ? Biológiai fegyvert akarnak bevetni Amerika szerint .Nem akar az orosz biológiai fegyvert használni. A nyugat ezzel a dumával l mentegeti magát.
Google
2022. március 11. 10:22
Mit csinálhatott, nesterkedhetett Amerika, az EU, a WHO ott Ukrajnában vajon? Miért ez az alig leplezett izgalom és sietség? Csak nem valami rosszban sántikálnak évek óta? És ezért érzi magát nyeregben Ukrajna?
HHH
2022. március 11. 09:13
Az USA vegyi fegyverek jövőbeni használatával vádolja az oroszokat. Irak után szabadon...
HHH
2022. március 11. 09:11
Vicces volt tegnap amikor az amerikaiak azzal vádolták meg az oroszokat, hogy vegyi fegyvert akarnak bevetni. Irak után szabadon... Van itt bőr vastagon és a pénz visz mindent. Semmi más nem számít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!