Van 42 román iskola, ahol senkinek nem sikerült leérettségiznie

2022. július 04. 17:27

Hargita megyében kettő, Maros megyében egy iskola érintett.

2022. július 04. 17:27
null

Romániában országszerte 42 olyan iskola is van, amelyben senkinek sem sikerült átmenni az érettségi vizsgán – adta hírül a szekelyhon.ro.

Megírták,

a legtöbb, négy ilyen középiskola Máramaros megyében van,

három Szilágy és Konstanca megyében, de Hargita megyében is két iskola van, ahol nulla százalékos az átmenési arány.

Ez különösen aggasztó, egy 2019-es, beiskolázási tervekről szóló minisztériumi rendelet miatt, miszerint azok a tanintézmények nem indíthatnak a jövő tanévtől kilencedik gimnáziumi osztályt, ahol a nyáron senkinek sem sikerül az érettségi vizsgája.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2022. július 05. 19:55
Ilyen nincs.
csjanos
2022. július 05. 10:44
...a bocskorosok...
Gáspár
2022. július 05. 03:15
Wass Albert: Kard és kasza. "- Nicolae, meg tudod-e mondani, hogy mivel hizlalnak disznót ebben a mi szép hazánkban? - Kukoricával- felelte Miklós elvörösödve. - Jól van , elmehetsz- bólintott vigyorogva Galianu. "
annamanna
2022. július 04. 23:08
"Mindenki megbukott az érettségin, sokan alig végzik el az általános iskolát El lehet képzelni, milyen a morál a nevelők között, milyen felkészültek és motiváltak, hogy embert faragjanak a kiszolgáltatott és rájuk bízott árva gyerekekből. Hazugság, hogy csupa hálás és elégedett gyerek van, mert azok közül, akik ott nőnek fel, sokan rémtörténeteket mesélnek. A gyerekek 90 százaléka éppenhogy elvégzi az általános iskolát, közülük sokan mennek vissza az utcára, ahonnan jöttek. Drogoznak, bűnöznek. Böjte ezt ki is prédikálta. Ahogy azt is, hogy minden gyerekük megbukott az érettségin. Egy-két gyerek tanult tovább a 6 ezerből. Pedig ezek ambíciózus gyerekek, de nincsen, aki foglalkozzon velük. Nem a tanulást segítik, hanem bokszoltatják őket." https://nepszava.us/az-amerikai-nepszava-leleplezo-riportja-bojte-arvahazaiban-dickensi-allapotok-uralkodtak-az-elitelt-pedofil-a-jeghegy-csucsa/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!