A háború már az ukrán erdőségek harmadában kárt tett

2022. szeptember 01. 21:53

A pusztítás mértéke elérheti az 5 milliárd dollárnyi értéket.

2022. szeptember 01. 21:53
null

Ruszlan Sztrilet, Ukrajna környezetvédelmi és természeti erőforrásokért felelős minisztere közölte, hogy mintegy hárommillió hektárnyi erdő szenvedett kárt az orosz bombázások és aknarobbantások következtében február 24-e óta.

A tisztviselő szerint az erdőkben és a növényvilágban keletkezett károkat mintegy 183 milliárd hrivnyára (5 milliárd dollár) becsülik.

Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti1
2022. szeptember 02. 08:31
Az ukrán rakéták tűz nélkül működnek, sőt, oltják az erdő tüzet. Önmagában is vicc a háborúban álló ország környezetvédelmi minisztere, az meg külön, hogy a ződeket akarják az oroszok ellen hergelni. :) Remélem innen is, meg máshonnan is oda utazik pár százezer szójalattés ződ, és odaláncolja magát a fákhoz. Mindjárt jobb lenne a világ pár fokkal.
Lacika8006
2022. szeptember 02. 07:40
Ki ne találják, hogy Fuckrajna európa tüdeje
A ráció prófétája
2022. szeptember 02. 07:27
"az orosz bombázások és aknarobbantások következtében" Mert csak a gonosz oroszok képesek ilyenre. Az ukrán katonák mind becsületes WWF-esként sétálnak az erdőben, még a szemetet is összeszedik maguk után. Az oroszok meg még arra is képesek, hogy gonoszul aknákra lépnek, csak hogy az erdőben kárt okozzanak. Amúgy Európában alig pár országban van kisebb arányú erdőterület, mint Ukrajnában. Eddig is nagyon vigyáztak az erdeikre: https://ourworldindata.org/grapher/forest-area-as-share-of-land-area
Szerencse
2022. szeptember 02. 00:04
Ezt még hozzácsapják a 6-800 milliárd dolláros újjáépítéshet , így lesz 1000 milliárd. Meg majd még kitalálnak valamit. Csak tudnám mit fog zselé and co.csinálni ennyi pénzzel. Már gazdagabbak ,mint Elon Musk, vagy Bill Gates.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!