Felmentették az orosz hadsereg logisztikájának felelősét

2022. szeptember 24. 15:02

Dmitrij Bulgakovnak a háború kezdetétől egész mostanáig az volt a feladata, hogy szervezze meg az orosz hadsereg logisztikáját.

2022. szeptember 24. 15:02
null

Felmentették Dmitrij Bulgakovot, akinek a feladata az orosz védelmi miniszter helyetteseként a háború kezdetétől egész mostanáig az volt, hogy szervezze meg az orosz hadsereg logisztikáját – írja a The Guardian.

Az orosz logisztika valóban nem volt a legfényesebb az elmúlt hónapokban. Emlékezetes még a háború első heteiből, milyen ijesztően hatott,

amikor egy 64 kilométer hosszú konvoj indult meg Kijev felé

– hogy aztán előbb megakadjon, majd szétszóródjon, nagyrészt élelmiszer- és üzemanyaghiány miatt, csak közben jó célpontot jelentsen az ukránoknak. Sok hír érkezett azóta is arról, hogy a járműveknek nem tudnak elég üzemanyagot eljuttatni a frontra, és hogy egyébként is sok baj van az orosz utánpótlással – számolt be a lap.

Nyitókép: AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2022. szeptember 24. 18:55
Míg az USA Atomenergia Hivatalát egy buzi vezeti, aki kutyapórázon tartja a "férjét".
AnyádSeSzeret
2022. szeptember 24. 18:32
2 dolog amiről nem szól a cikk: 1. Bulgakovot leváltották és átrakják egy másik szervezetbe - ez lehet jó és rossz "hír" is 2. Utódja állítólag félelmetesen éles elme az adott területen, ha ez igaz akkor nem sok jóra számíthatnak az ukránok +1: oroszoknál elkezdtek mozgolódni a belső korrupcióellenes fogaskerekek, ami miatt biztos lesznek majd még leváltások és cserék, de mindenképp a szovjet vezetői változásokra emlékeztetnek a németek ellen, amiből azért elég jól jöttek ki végül...
chief Bromden
2022. szeptember 24. 17:53
Pedig csodát tett. Leszállította a hulladék vasakat.
hátakkor
2022. szeptember 24. 17:29
Nem könnyü dolog a háború.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!