A Kárpátok erdőiért tüntettek a Greenpeace aktivistiái Elon Musk halloween buliján

2022. október 31. 12:33

Figyelemfelhívó üzenetet vetítettek a törcsvári kastély tornyára.

2022. október 31. 12:33
null

Ahogy azt korábban írtunk, Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb embere nagyszabású halloween bulit tartott a Brassó megyei Törcsváron. 

Mivel a vendégek között jócskán akadt több üzletember és híresség is, ezért ezen az eseményen is megjelentek az aktivisták. A Greenpeace románia formációja a törcsvári kastély tornyára olyan üzenetet vetítettek ki, amellyel a Kárpátok erdőinek védelmére igyekeztek felhívni a figyelmet.

Akciójukról Facebook-oldalukon is beszámoltak. Mint írták:

Majd a felsorolásukat azzal folytatták, hogy „nem a vámpírok és a Drakula vágják ki erdeinket, hanem a korrupció, a kapzsiság és a mindenáron való haszonszerzés”.

A Kárpátokban 798 fajt fenyeget a kihalás

„Jelenleg a romániai Kárpátok erdőinek mindössze 2%-a védett. Papíron legalábbis. A többit az a veszély fenyegeti, hogy a közeljövőben eltűnik.

Románia úgynevezett őserdőinek fele (a legnagyobb még megmaradt Európában) eltűnt az elmúlt 20 évben az ipari fakitermelés miatt” – ismertették a környezetvédők.

„Szóval a Greenpeace nem a világ milliárdosainak vagyonának 2%-áért könyörög, ahogy egyes bulvárlapok írták. Arra kéri őket, hogy ne kezeljék a Kárpátokat és a bolygó többi részét vidámparkként. (...) Legalább egy tweettel, ha nem is a felelősségvállalással” – írta bejegyzésében a Greenpeace Romania.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatják:

Nyitókép: Greenpeace Romania Facebook-oldala

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2022. október 31. 23:15
Ott se volt.....
Akitlosz
2022. október 31. 19:51
Ritka undorító egy fajzat az ellentüntető. Csak mások életének és bulijának a tönkretételéhez értenek.
Julismama2
2022. október 31. 15:26
Állítólag semmiféle buli nem volt ott.
sosemvolt
2022. október 31. 14:43
Az aktivisták hol voltak, amikor az osztrákok tarvágásokat csináltak az erdélyi területeken és vitték a kivágott fát Ausztriába feldolgozni? Közben az osztrákok döngették a mellüket, hogy ők mennyire zöldek, mert Ausztriában nem vágják ki a fákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!