Zelenszkij a kijevi rakétacsapásokról: El akarnak minket törölni az oroszok a Föld színéről

2022. október 10. 09:26

Telegram-csatornáján reagált az ukrán fővárost ért támadásra Volodimir Zelenszkij.

2022. október 10. 09:26
null

Volodimir Zelenszkij Telegram-csatornáján reagált a Kijevet hétfő reggel ért támadásra„Az oroszok megpróbálnak minket elpusztítani, és eltörölni a Föld színéről, teljesen. El akarják pusztítani népünket, akik Zaporizzsjában alszanak otthon, és akik Dnyipróba és Kijevbe mennek dolgozni” – kezdte bejegyzését.

Rakétáznak minket. Sajnos vannak halottak és sebesültek. Kérem, ne hagyják el az óvóhelyeket! Vigyázzanak magukra és szeretteikre. Tartsunk ki, legyünk erősek!”

írta az ukrán elnök.

Frissítés: 

Zelenszkij nem sokkal eredeti posztja után egy újabb bejegyzéssel jelentkezett, ahol azt mondta: az oroszok kétfajta célpontot lőnek: erőműveket, és civil célpontokat, ezzel akarják a lehető legnagyobb kárt okozni. Posztjában ismét arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak az óvóhelyeken.

És emlékezzetek: Ukrajna létezett ezen ellensége előtt, és létezni fog utána is”

– üzente.

Kapcsolódó 

Robbanások történtek Kijevben

Kijev mellett több ukrán várost is lőttek az oroszok hétfőn reggel. Zsitomirból, Dnyipróból, Ternopilból, Mikolajivból és Hmelnyickijből is jelentettek robbantásokat, sőt az Ukrajna nyugati részén fekvő Lvivből is. Bővebben...

Kijev mellett több ukrán várost is lőttek az oroszok hétfőn reggel. Zsitomirból, Dnyipróból, Ternopilból, Mikolajivból és Hmelnyickijből is jelentettek robbantásokat, sőt az Ukrajna nyugati részén fekvő Lvivből is.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
helvetia
2022. október 10. 22:16
Csak téged, meg a bandádat! Te nyomorék!
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. október 10. 17:53
Csak téged, családodat, kormányodat, a támogatóidat és a náci alakulataidat akarják lesöpörni, de bebújtok a nép háta mögé golyófogóként használva őket.
APA152
2022. október 10. 17:09
" Zelenszkij a kijevi rakétacsapásokról: El akarnak minket törölni az oroszok a Föld színéről " Hát zenebohóc,hogy is volt ez a mondás ? Ukrán nagykövet: "Minél több oroszt ölünk meg most, annál kevesebbet kell majd a gyerekeinknek " https://mandiner.hu/cikk/20220823_petro_vrublevszkij_nagykovet_orosz_ukran_haboru_kulfold
Krupp Skya
2022. október 10. 17:08
Megerőszakoltátok anyósomat, elvittétek nagyapám zsebóráját, megérdemlitek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!