Megkezdődött az aknamentesítés Bahmutban! – jelezte egy oroszbarát donyecki vezető

2023. május 22. 14:13

Gyenyisz Pusilin, a kelet-ukrajnai Donyecki terület Moszkva által megbízott vezetője hétfőn a Rosszija 24 hírtelevíziónak adott interjút.

2023. május 22. 14:13
null

Pusilin szerint nagyon aprólékos és nehéz munka vár a tűzszerészekre, tekintettel a „felszabadított” Donyeck megyei városban lezajlott harcok léptékére. Elsőrendű feladatnak nevezte azoknak a helyeknek az ellenőrzését, ahol civilek tartózkodhatnak. Közölte, hogy

az orosz fegyveres erők folytatják az előrenyomulást Marjinka és Avgyijivka körzetében.

Jevgenyij Prigozsin, a város bevételében kulcsszerepet kapott Wagner magánhadsereg alapítója a sajtószolgálata által a Telegramon közzétett hangüzenetben megerősítette, hogy megkezdődött az aknamentesítés. Közölte, hogy a város nyugati határán védvonalat építettek ki.

Bejelentette, hogy a Wagner fegyveresei május 25. és június 1. között ki fognak vonulni Bahmutból. Azt javasolta az orosz védelmi tárcának, hogy ha hiány lépne fel, a Wagner embereinek pótlására állítson fegyverbe tábornokokat, és szervezzen ezredet belőlük. Andrej Marocsko, a luhanszki „népi milícia” nyugállományú alezredese a Rosszija 24-nek elmondta, hogy a Bahmutból visszavonult ukrán erők Csasziv Jar város védelmére készülnek. Vjacseszlav Gladkov, az Ukrajnával határos orosz Belgorod megye kormányzója közölte, hogy ukrán oldalról több órán át támadtak rakétákkal falvakat. A regionális elöljáró szerint civil sebesülés nem történt, de anyagi kár keletkezett.

(MTI)

Nyitókép: Ukrán hadsereg/AFP 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budihazi gabriellák
2023. május 22. 20:59
Ez nagyon derék csak húzzanak bele az orkok mert pár hét és jönnek vissza az ukránok a városukért!:D
B_kanya
2023. május 22. 20:07
"oroszbarát donyecki" MANDINER!!!! Mi ez a hülyeség?
káli
2023. május 22. 17:27
Belgorodnál történik valami! Orosz oldalon, ezt nem gondoltam volna! DDD DDD DDD
mamarizsa
2023. május 22. 17:20
A " világ második legerősebb" hadserege 10 hónap után esetleg ( továbbra is harcok folynak a városban) elfoglalta a 28-ad akkora Ukrajna 56. legnépesebb városát. Ezek a hatalmas "győzelmi" jelentések, pont olyanok, mint Orbán brüsszeli "győzelmei" során szokott kiadni a felszopópropaganda... Ilyen dicshimnuszokat Berlin bevételekor se zengtek.. Ebből is látszik, hogy pont szart ért el a ruszki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!