A leérettségizett Greta Thunberg nem adja fel a tiltakozást

2023. június 09. 19:30

Az érettségi megszerzése viszont azt jelenti, hogy nem fog tudni részt venni az iskolai tiltakozásokon.

2023. június 09. 19:30
null

„Ma leérettségizem, ami azt is jelenti, hogy többé nem fogok tudni részt venni az éghajlatváltozás miatt tartott iskolai tiltakozásokon” – írta a közösségi oldalán Greta Thunberg.

Az ifjú klímaaktivista az érettségi megszerzését követően nem fog részt venni több pénteki sztrájkon.

A korábbi tiltakozásai olyan sikeresek voltak, hogy több ezren csatlakoztak

Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is – jegyezte meg a BBC.

A lap megjegyezte, hogy Greta vált a fiatalok azon harcának szimbólumává, hogy a világ megszabaduljon a bolygót felmelegítő fosszilis tüzelőanyagoktól.

„Én továbbra is tüntetni fogok péntekenként, még akkor is, ha ez már nem iskolai sztrájk” – árulta el.

***

Nyitókép: Andy Buchanan/AFP

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2023. június 11. 19:41
Tud hejesírjni?
Namond
2023. június 10. 17:58
Nagy siker, Greta Thunbergnek sikerült 20 évesen leérettségiznie. Vajon minden tárgyból vagy csak a feléből, mint Hajnal Miklósnak a magát közgazdásznak mondó szélhámosnak?
lendvaiildiko
2023. június 10. 17:40
Felülhetne egy vitorlával előrehaladó harckocsira, hogy tiltakozzon a harci járművek által okozott nagymértékű CO2 emisszió miatt. Esetleg tüntethetne e buta lúd a fegyvergyártó cégek előtt, hiszen a hadiipar felfutása is mérhetetlen mennyiségű CO2 kibocsátást okoz. A hüje (bangómé effekt). németek meg leállítják az atomerőműveket, forgatják a szélkerekeket, és a nemzetközi brigádok pedig csak úgy árasztják a CO2-t.
bunko_jobbos
2023. június 10. 14:20
Régi vicc: A párttitkár leérettségizik, mert mégiscsak égő, hogy nincs neki ilyenje. Földrajzból kérdezik: -Mi Ausztria fővárosa? -Párizs. -Elnézést, Franciaországot akartam kérdezni. :-)))))) Szerintem Grétikének is ilyesmi lehetett az érettségije.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!