Aki most indul Horvátországba, ezt mindenképp tartsa észben

2023. augusztus 04. 22:20

Kellemetlen meglepetésben lehet része annak a turistának, aki nem készül fel.

2023. augusztus 04. 22:20

Azoknak a turistáknak, akik augusztusban utaznak délnyugati szomszédunkhoz érdemes észben tartaniuk, hogy

augusztus 5-e Horvátországban a győzelem napja,

hivatalos nevén a Győzelem és Haza Hálaadásának Napja és a Horvát Honvédők Napja, ez pedig munkaszüneti nap, így több üzlet és étterem is a megszokottól eltérő nyitvatartással üzemelhet, a tömegközlekedés pedig ünnepnapokkor szokásos menetrend szerint üzemel. 

Augusztus 5-én Horvátországban az 1995. augusztus 4-én elindított Vihar hadművelet és Knin felszabadítását ünneplik. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  Getty Images / Ratnakorn Piyasirisorost

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
concrete
2023. augusztus 05. 07:49
Horvátországban ebben az évben minden árcédulán két ár szerepel: az egyik kunában, a másik euróban. A kunában megadott ár persze valamivel magasabb, mint tavaly nyáron, nem meglepő, hiszen itt is van infláció. Igaz, a horvát infláció csak kb fele a magyarnak, az élelmiszer árak érezhetően alacsonyabbak a hazaiaknál, mert a forgalmi adójukat 15-ről 5%~ra mérsékelték. Az euróban kiírt árak egy tavaly rögzített árfolyam, kb 7,5 kuna - 1 eur kulccsal alacsonyabbak. Aki azt állítja: annyit kell fizetni euróban, mint tavaly kunában, az otrombán hazudik. 50-szer olcsóbb Szocsi? Ügyesebben kellene propagálni, ezt senki sem veszi be.
eN
2023. augusztus 05. 07:43
Na ezeket is kár volt támogatni, "meghálálták" azóta már százszor is. Remélem az ukránokkal nem követjük el ugyanazt a hibát.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 05. 07:24
Figyelem! Idéntől euró van! Minden ugyanannyiba kerül mint tavaly. Csak nem kunával hanem euróval kell fizetni ugyanazt az összeget. Európa, magasan a legdrágább üdülőhelye. Szocsiban pontosan 50-szer olcsóbb minden. Még a Balaton is harmadáron van.
h040183
2023. augusztus 05. 00:42
A dicső "győzelem". Amikor Milošević megállapodott Tuđmannal, aláírásra került az adásvételi, és 220 ezer civilnek kellett menekülnie az életéért. Nem védem a szerbeket, de menekülő civileket lődözni nem baró. Még a honvédőknek sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!