Kijev durván kiakadt Izraelre

2023. augusztus 11. 07:06

Az ukránok szerint az izraeliek figyelmen kívül hagyják az „erkölcsi kötelességüket”.

2023. augusztus 11. 07:06

Ukrajna felháborodását fejezte ki amiért Izrael felfüggesztette az országban tartózkodó ukrán menekültek számára ingyenes egészségügyi ellátását biztosító programot – számolt be róla a Times of Israel. A lap szerint a költségvetési hiánnyal küzdő izraeli pénzügyminisztérium szerdán úgy döntött, hogy visszatartja az ukránok ingyenes orvosi ellátására szánt további pénzeszközök átutalását.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kulifai Máté

Facebook

Idézőjel

Miközben folyamatosan azt követeli, hogy nyújtson neki nagyobb katonai támogatást.

„Mélységes aggodalommal és csalódottsággal tölt el bennünket Izrael azon döntése, hogy megszünteti az Ukrajnából érkező háborús menekültek egészségbiztosítását” – jelentette ki csütörtöki nyilatkozatában Evgenyij Kornijcsuk ukrán nagykövet.

„Az izraeli kormány nem csak azt utasította el, hogy védelmet nyújtson Ukrajnának

a civilek ellen az oroszok által elkövetett támadások ellen, de most úgy döntöttek, hogy leállítják az orvosi ellátást Izraelben azoknak a menekülteknek, akik az oroszok által elkövetett erőszakos cselekményekből fakadó félelmek miatt menekültek el” – olvasható a közleményben.

Ezt is ajánljuk a témában

A háború kitörését követően több tízezer – főként zsidó származású – ukrán menekültet fogadott be Izrael. Az izraeli jóléti minisztérium eddig 83 ezer ukránnak nyújtott segítséget. 

Izrael emellett humanitárius segélyt is nyújt Kijevnek, ugyanakkor az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban igyekszik semleges maradni. Mindazonáltal

a tel-avivi ukrán nagykövetség többször is kritizálta Izraelt, amiért nem küld fegyvereket Kijevnek, és azzal vádolta az izraeli tisztviselőket, hogy figyelmen kívül hagyják az „erkölcsi kötelességüket”,

amikor kapcsolatot tartanak fenn orosz diplomatákkal.

***

Nyitókép: AHMAD GHARABLI / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. augusztus 11. 15:57
a zsidokkal akartok szkanderezni arrol hogy kinek tartozik az egesz vilag? asszem kavemergezest fogok kapni ))))
Obsitos Technikus
2023. augusztus 11. 14:48
Na jónak parancsolgattok idióták :-D
connorj
2023. augusztus 11. 13:03
🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
jan36
2023. augusztus 11. 12:37
"A háború kitörését követően több tízezer – főként zsidó származású – ukrán menekültet fogadott be Izrael. Az izraeli jóléti minisztérium eddig 83 ezer ukránnak nyújtott segítséget. " Az orosz külképviseletekkel való kommunikáció, talán azt a célt szolgálja, hogy a Föderáció zsidó állampolgárainak érdekeit és jólétét szolgálja. De, ez egy hohol fasznak túl magas... Feltehetően, ugyanezekből az okokból utasította vissza a fegyverszállítást is. Bőven elég, hogy az egész rémmesét egy zsidó pojáca vezényli... Amellett, köszönetet mondhatnak, hogy a zselé-szülőket egy izraeli őrzött lakóparkban, két testőr társaságában látják vendégül... Valójában az egész műbalhé oka az, hogy eltapsolták a fegyverzet nagy részét. Ha a zsidó állam fegyvereket küldene, azt sem sérelmeznék, ha a menekült ukikat kutyaeledelnek hasznosítanák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!