Többen sérelemként élték meg, hogy drukkernek neveztem Tom Coopert és az ISW-t

2023. augusztus 16. 16:45

Az oroszok lebecsülése pontosan akkora hiba, mint az ukránok lebecsülése volt Moszkva részéről '22 februárjában.

2023. augusztus 16. 16:45
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Indiáról pár gondolat: magasról lebeszélve kommunikált a Nyugat éveken át Új Delhivel – ennek megvan az ára. Az indiaiak a lelkük mélyén (többségükben) a Nyugat megalázásának örülnének. Nem is Oroszországnak drukkolnak igazán, hanem a Nyugat ellen. Persze pragmatikusan politizálnak – mindkét oldalról próbálják maximalizálni, amit kaphatnak, de Európa és az USA számára eddig nagy csalódás az indiai politika.

Más: többen sérelemként élték meg, hogy drukkernek neveztem Tom Coopert és az ISW-t. Nos, az egy kérdés, hogy valaki szimpatizál az egyik oldallal – semmi gond, ez természetes. De ha szinte mindenben a saját »oldalának« győzelmének jeleit keresi, és a másik oldal erősségeit alábecsüli, akkor rossz következtetésre fog jutni. Ezzel egyébként az ukrán ügyet sem szolgálja, az oroszok lebecsülése pontosan akkora hiba, mint az ukránok lebecsülése volt Moszkva részéről '22 februárjában.

Egyébként nem hiteltelenítem én el egyiket sem, maguk teszik azt magukkal. Ettől még magam is olvasom mind a kettőt – de forráskritikával. Az ISW térképeit kifejezetten jónak, informatívnak tartom, Cooper jópár írása egészen kiváló, de ettől még drukkerek. Ja, hogy kritizálják időnként az ukrán hadvezetést: hát jópár orosz milblogger van, akikhez képest Cooper finom és visszafogott még oroszkritikájában is, nemhogy ukrán-kritikájában. Ettől még nem lesz egyik sem »elemző«.

Nemrég fedeztem fel, de a könnyen elérhető (YouTube) elemzők közül ma messze a legjobbnak Perun-t tartom. A szláv mitológia főistenéről nevezte el magát szerényen – de szakmaiságban kiemelkedik. Semmi kétség, hogy az ukránok oldalán áll szíve szerint, de hidegen elemez. Sajnos nem ad napi elemzéseket, viszont átfogó anyagai bevisznek a kulisszák mögé. Persze hosszúak, aki 5 perc alatt akarja megérteni a dolgokat, az csalódni fog.”

Nyitókép: Jakub Kaczmarczyk

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2023. augusztus 17. 05:53
Tom Coooer oldala elég vicces, annyira kilóga az ukrán lóláb az "elemzéseiből".
connorj
2023. augusztus 16. 23:14
GPS: https://www.youtube.com/watch?v=J064wmGKEZg
connorj
2023. augusztus 16. 23:06
LUNA-25: https://www.youtube.com/watch?v=RzEvZGOQXRY
connorj
2023. augusztus 16. 22:57
OPTIMUSZ-FŐVEZÉR BESZÉDE A VÖRÖS TÉREN: https://www.youtube.com/watch?v=vXsWo796-bE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!