Ferenc pápa: A fegyverek a háború, nem pedig a béke eszközei

2023. szeptember 23. 15:29

A Szentatya szerint a társadalom valódi problémája nem a gondok növekedése, hanem a szolidaritás csökkentése.

2023. szeptember 23. 15:29

Marseille-i látogatása során Ferenc pápa szombaton részt vett a Mediterrán találkozók záró ülésén, ahol többek között a háborúról is szót ejtett – írja a Vatican News.

A Szentatya arra kérte az egybegyűlt híveket, politikusokat és egyházi személyeket, hogy a „konfliktusok jelenlegi tengerében a Földközi-tenger ismét legyen a béke laboratóriuma”. Szerinte a térség jól kifejezi a különböző országok, népek és ideológiák békés együttélését. Hozzátette, a fegyverek a háború, és nem a béke eszközei, a háború a múltba repít vissza, ahelyett, hogy a jövőt építenénk. 

Beszélt arról is, hogy meg kell hallani a migránsok fájdalmas kiáltását. Szerinte a társadalom valódi problémája nem a gondok növekedése, hanem a szolidaritás csökkentése.

Külön felszólalt azokért a keresztényekért, akiket gyakran hazájuk elhagyására kényszerítenek, vagy megfosztják őket állampolgári jogaiktól.

Nyitókép: Vatican Media / Catholic Press Photo / HANS LUCAS

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 24. 17:36
A játszam le van játszva, Szentatyám! Európai termékenységi ráta: 1.3 Afrikai: 7 Európai átlagéletkor: 44 év Afrikai: 18
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 24. 17:34
Az milyen migráns aki felfegyverezve, határt rongálva, határőrt támadva jön, Szentatya? Ön mondta: a fegyver a háború eszköze nem a békéé...
cinkegolyó
2023. szeptember 23. 18:05
A pápa szerint az életüket kockáztató emberek nem inváziót jelentenek, hanem befogadást és új életet keresnek. Ferenc pápa beszélt-e a "neminváziós" migránsok által meggyilkolt keresztény papokról, európai polgárokról, a megerőszakolt, meggyilkolt nőkről? Csak úgy nagy vonalakban: Európa lakossága kb 500 millió. A Földé durván 8 milliárd. Abból legalább 2-3 milliárd le migrálni szeretne Európába. Ezek ingyen eltartásra vágynak. Mások kemény munka árán elért jólétének kárára. Többsége nem akar dolgozni, sem beilleszkedni. Ez maga a háború !
google-2
2023. szeptember 23. 17:29
Értem én az aggódását a migránsok miatt, de az ő jelenlétük sem a békét, hanem a szembenállást fogja erősíteni. Fegyverekkel, idegenekkel béke sosem lesz! Miért nem lehet otthon segíteni ezeknek az embereknek? Ha a legrátermettebbek elhagyják a kevésbé fejlett vidékeket, ott még rosszabb lesz a helyzet. Az otthon maradottakkal ki törődik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!