Migránsok támadtak a lengyel határőrökre

2023. október 20. 21:05

Továbbra is feszült a helyzet a lengyel-belarusz határon.

2023. október 20. 21:05

Megtámadták a lengyel határőrség egyik járőrét a fehérorosz határon csütörtökön – derült ki a lengyel határőség közleményéből. A Remix News arról számolt be, hogy a migránsok kövekkel és ágakkal dobálták a rendőröket. Bár egyetlen határőr sem sérült meg, a jármű, amelyben utaztak, megrongálódott.

A támadások fokozódása miatt intézkedéseket hoztak a járőrök és a szolgálati járművek biztonságának fokozása érdekében. A határőrség tájékoztatása szerint a lengyel határvédelmi szolgálatok elleni számos támadásra válaszul több járőrjárművet megerősítenek, és plusz védelemmel látnak el. 

Az év eleje óta a Podlaskie régió határőrségének tisztviselői

471 olyan személyt vettek őrizetbe, akik részt vettek a lengyel-fehérorosz határ illegális átlépésében.

Az illegális migránsok több mint 50 országból érkeztek. A beszámolók szerint migránsok között afganisztáni, indiai, iráni és pakisztáni személyek is voltak. 

A Fehéroroszországgal közös 186 kilométeres határ mentén 2022-ben 5,5 méter magas acélkerítést épített Lengyelország. Ezt kiegészíti a 206 kilométeren kiépített kamerákból és érzékelőkből álló rendszer, amely már teljes mértékben működőképes.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Omar Marques / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 21. 12:07
Nesze neked...
formaegy-2
2023. október 21. 11:22
Migránsok támadtak a lengyel határőrökre. Nem kell sokat várniuk! Pár nap, és nyitva a lengyel kapu. Hajrá lengyelek, csak amit érdemeltek!
lajajakab11
2023. október 21. 10:28
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT dupla golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
burmin2
2023. október 21. 10:19
Majd Tuskó lebontja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!