Annyi a migráns Németországban, hogy át „kell” nevezni egy Anne Frank nevét viselő óvodát

2023. november 07. 21:44

Állítólag azért kell az átnevezés, mert a migráns családoknak semmit nem mond Anne Frank neve.

2023. november 07. 21:44
ale01985

Egy németországi, Anne Frank nevét viselő óvoda átnevezné magát a Times of Israel szerint, miután az oda járó, többségében migráns gyerekek egész egyszerűen nem értik a holokausztban életét vesztett fiatal lány történetét. 

A Tangerhüttében található óvoda esete nagy médiavisszhangot keltett, különösen most, hogy az antiszemitizmus a Hamász október 7-i terrortámadása óta ijesztő mértékben megnőtt Németországban. 

A névváltoztatást állítólag az óvodába járó gyerekek szülei kezdeményezték, akik inkább olyan nevet szeretnének az intézmények (ami egyébként 1970 óta működik), amely a „nemzetközi sokszínűséget” fejezi ki – Anne Frank ugyanis semmit nem jelentett a számukra. 

A helyi sajtónak nyilatkozott a polgármester, Andreas Brohm, aki azzal igyekezett csillapítani a kedélyeket, hogy „még folyik a párbeszéd” az ügyben, „és nem született még végleges döntés”. Azt is elmondta, hogy a névváltoztatási procedúra már hónapokkal korábban elkezdődött, és semmi köze az izraeli-palesztin konfliktushoz. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Leemage via AFP

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bambuci
2023. november 08. 21:49
Ha elnevezel valamit, megidézed azt. Újra és újra.
tizennyolcfok
2023. november 08. 21:00
...tehát nem kell semmit átnevezni, a mandiner csak folyékonyan hazudik, mint mindig. kit lepett meg? na, ugye.
Türelem
2023. november 08. 18:47
Felébredt a mandiner.....a náci német náci marad .....
alexandrosz-2
2023. november 08. 17:52
Végre egy jó hír. A golyóstolla anne a helyére kerül lassan mindenhol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!