Kiszivárgott: titokban már tágyalt Iránnal a Hamász

2023. november 04. 22:14

Az 1979-es iszlám forradalom óta Irán ősellenségének tekinti Izraelt.

2023. november 04. 22:14
Hassan Nasrallah Speech

Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjével tárgyalt Iszmail Haníje, a Hamász palesztin iszlamista szervezet vezetője Teheránban az elmúlt napokban – közölte szombaton a Hamász egyik vezetője a libanoni al-Majadín televízióban.

Oszama Hamdán, az Irán támogatását élvező Hamász egyik magas rangú vezetője, aki Bejrútban adott interjút a televíziónak, további részleteket nem árult el a teheráni látogatásról. Haníje 2019 óta Katarban, illetve Törökországban él. 

Az iráni média korábban nem számolt be a látogatásról, az utazást feltehetően titokban tartották. 

Az elmúlt hetekben Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter rendszeres eszmecserét folytatott Hanijével az Izrael és a Hamász által Gázában vívott háborúról. Az iszlám síita ágához tartozó Irán jó kapcsolatokat ápol a szunnita Hamásszal. Az 1979-es iszlám forradalom óta Irán ősellenségének tekinti Izraelt.

(MTI)

Nyitókép: Hossein Beris / Middle East Images / Middle East Images via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. november 05. 22:47
Agyilag zoknik. Szegények, mikor fogják kinőni ezt a buta vallást?
chief Bromden
2023. november 05. 10:03
Hamász, Hezbollah, Irán egy kalap alatt megoldhatnák. A többi arab is örülhetne neki.
Intruder
2023. november 05. 10:02
"Haníje 2019 óta Katarban, illetve Törökországban él." A gyáva patkány.
Kybon
2023. november 05. 09:47
Irán egy nagy kultúra, amit napról-napra öl meg a testidegen iszlám. A zavartságukat jelzi a túltolt vehemencia, iszlámabbak az iszlámosoknál. Aztán majd kiderül, az aljasság erősebb-e, vagy a mély...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!