Óriási tömegek tüntettek Londonban az antiszemitizmus ellen (VIDEÓK)

2023. november 26. 19:54

Boris Johnson volt miniszterelnök is ott volt az utcán.

2023. november 26. 19:54

Hatalmas tömegek tüntettek vasárnap Londonban az antiszemitizmus ellen. Az esemény főszervezője, a Campaign Against Antisemitism (CAA) nevű civil szervezet becslése szerint mintegy hatvanezren vettek részt a megmozduláson – írta a Magyar Nemzet. Jelen volt többek között Sir Ephraim Mirvis, a háromszázezres lélekszámúra becsült brit zsidó közösség országos főrabbija, valamint Boris Johnson volt brit miniszterelnök is, aki a tüntetés után úgy fogalmazott, az antiszemitizmus újbóli megjelenését látja az Egyesült Királyságban.

A Hamász támadása után Izrael által indított gázai hadművelet kezdete óta minden szombaton százezres tüntetéseket rendezett Londonban a palesztinok mellett a Palestine Solidarity Campaign nevű szolidaritási kampánycsoport és a Stop the War nevű háborúellenes civil mozgalom. A most szombati tüntetésen a Scotland Yard 18 embert őrizetbe vett.

A Hamász október 7-i támadása óta a vasárnapi tüntetés volt ugyanakkor az első olyan megmozdulás, amelyet az antiszemitizmus elleni tiltakozásul tartottak Londonban.

Fotó: Justin Tallis/AFP

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. november 26. 23:54
Az első sorban balról a harmadik csaj kedvelhető! Úgyhogy elég nagy az esélye, hogy egy pakisztáni vagy nigériai 'baráti társaság' majd megkedvelgeti...
survivor
2023. november 26. 23:42
Kecmec Ez képezi a VICC tárgyát ...
survivor
2023. november 26. 23:40
60 E ?Óriási ?
Kecmec
2023. november 26. 23:19
Akkor most melyik szemita nép ellen vagy mellett tüntettek mert mindkét nép atya Ábraham ..... egyik fia az idősebb Ismael az arab nép a kisebbik meg Izsák a zsidó nép alapítója .....ja vagy az egész családért tüntettek a felvilágosultak..... nem volna jobb ha nem szolnánk bele egy családi perpatvarba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!