Százezres tüntetés volt Madridban az új spanyol kormány ellen (VIDEÓ)

2023. november 18. 21:54

A tüntetők elsősorban a katalán amnesztiatörvény ellen emelték fel a hangjukat.

2023. november 18. 21:54

Múlt hét csütörtökön beszámolt róla a Mandiner, hogy aláírta a megállapodást a függetlenségpárti katalánok amnesztiájáról Madridban a nyári választásokon második helyet szerző, eddig is kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) vezetője, Pedro Sánchez miniszterelnök, valamint a katalán szeparatista, függetlenségpárti Junts főtitkára, Jordi Turull.

Innentől nyilvánvalóvá vált, hogy meglesz a Sánchez kormányfői beiktatásához szükséges parlamenti többség. Most pénteken pedig beiktatták miniszterelnöki hivatalába Pedro Sánchezt, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkárát a madridi Zarzuela palotában.

Szombaton legalább 170 ezer ember gyűlt össze Madrid központjában egy újabb nagyszabású tüntetésen a vitatott katalán amnesztiatörvény ellen,

amely lehetővé tette Pedro Sánchez spanyol szocialista miniszterelnöknek, hogy biztosítsa második hivatali idejét – írja a The Guardian.

A tüntetésről készített felvételeket itt tudják megtekinteni:

***

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petya-806
2023. november 22. 10:24
"valamint a katalán szeparatista, függetlenségpárti Junts főtitkára, Jordi Turull." Nocsak! Jó neve van. Akár a haverunk is lehetne. 😉
auditorium
2023. november 19. 08:03
Szancsópanza éppen azért került vissza a hatalomba, mert amnesztiát igért a letartóztatott katalán vezetőknek. Erre fel a katalánok rá adták szavazatukat. Nem kellett sok szavazat, de azt már kiszámitották, mennyi kell a győzelemhez. Talán 7 szavazattól függött a győzelem. Mostanában mindenütt igy működnek a választások, ahogy pár éve M.ron elnök is nehézkesen, de a végén mégis hatalomra .
akkor ki
2023. november 19. 07:59
Torrente megmenti őket! Hogy ugorhat be a vízbe egy néger, ahol én vagyok?! 😂
h040183
2023. november 19. 00:25
Ó, nem így gondoltátok, aranyoskáim? És a madridi városháza falán még mindig ott éktelenkedik a "welcome refugees" fölirat? Utóbbi 10 évben senkit nem zavart? És a csodás Almodovar filmek is tetszettek, amelyektől minden normális ember agyfaszt kap a belőle áradó LMBTBBQ propaganda? Mert ez mind annnnyira 21. századi... Hát akkor tessék, most élvezzétek a 21. század elvtelen, élvhajhász, értéktelen politika gyümölcsét!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!